Pagina's

22 jun 2014

The Dutch Model Event


Afgelopen zondag - 15 juni - was het zover: ik ben naar m'n allereerste event gegaan waar ik als blogger voor werd uitgenodigd. Al eerder ontving ik wat uitnodigingen, maar wegens omstandigheden ben ik er nooit op in kunnen gaan. Vandaag neem ik jullie mee naar een wereld vol met mooie meiden - maar ook jongens! -, beauty, fashion en scouts. Kijk je met me mee?
De locatie 

Het Dutch Model Event vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor mij best een eindje weg - het gezellige Brabant ligt overal ver vandaan geloof ik - maar gelukkig ben ik al een jaar in het bezit van een rijbewijs en ging ik vol goede moed op weg samen met m'n lieve vriendin Doortje. Het was fijn dat de Jaarbeurs goed werd aangegeven en na een uurtje arriveerden we bij de parkeerplaats. Helaas waren ze overal aan het verbouwen, waardoor de locatie niet echt goed aangegeven werd. Na een paar vragen - 'Jullie zijn zeker modellen? Ja, dat kunnen we wel zien!' werden we de goede kant op gewezen. 
De activiteiten 

Wanneer je de roltrap opging kwam je in een grote hal uit, waarin verschillende kraampjes stonden. Meteen viel me op dat het eigenlijk helemaal niet zo groot was dan ik verwacht had. Toch werd er een leuke combinatie gegeven tussen shoppen, beauty en shows. Er stonden onwijs veel bakken met make-up, alles maar 1 euro! Natuurlijk heb ik hier nog even doorgesnuffeld - ik blijf immers een beautyblogger! - maar omdat ik snel naar de shows wilde kijken heb ik niets meer gekocht.Ook stonden er twee á drie standjes met kleding, maar wat mij betreft iets té Ibiza-achtig en niet helemaal mijn smaak. Verschillende modellenbureaus hadden natuurlijk hun visitekaartjes overal verspreid en onder andere Pasarella Moda organiseerde catwalklessen.

Het viel me vooral op hoéveel meiden eigenlijk wel model zouden willen zijn. Ik heb veel bewondering voor de meiden die het gewoon proberen en er voor gaan. Zo kom je er wel!Eten en drinken

Eten en drinken was op twee plaatsen aanwezig op het evenement. Er was een soort bar waar je flesjes frisdrank en koffie kon kopen en een klein 'restaurant' gedeelte waar verschillende broodjes op je lagen te wachten. Niet geheel uitgebreid, maar eigenlijk ging het hier natuurlijk ook totaal niet om. Veel meiden waren veel te zenuwachtig om nog maar een hap door hun keel te krijgen!

De shows

Gedurende de dag - het evenement duurde van 10.00 uur tot 17.00 uur - werden er voor verschillende merken gelopen zoals Josh V, maar ook beachwear en haircouture waren aan de orde van de dag. Stiekem vond ik het best 'stoer' dat ik daar zat, met het knalgroene persbandje om m'n pols voelde ik me opeens belangrijk. Hihi!

De dag eindigde met een catwalk casting van alle deelnemers die zich hadden ingeschreven. Scouts van verschillende bureaus namen plaats langs de catwalk en vertelden wat zij zochten en waar ze potentie in zagen. Honderden - ik overdrijf niet! - meiden paradeerden op hun mooist over de catwalk om de scouts te overtuigen. Ik doe het ze absoluut niet na, onwijs veel ogen staan op je te kijken en het is hoe je het wend of keert, toch een soort vleeskeuring. Uiteindelijk werd er een vrouwelijk en mannelijk model uitgekozen om 'het gezicht' van de dag te worden. Zij kregen tevens ook een contract aangeboden.

 
Mijn knappe vriendinnetje Doortje, die stiekem ook wel mee wilde doen!Na het evenement zijn we samen nog wat gaan eten op het terras tegenover de Jaarbeurs. Het zonnetje scheen en het was een heerlijke dag!

The Dutch Model Event is absoluut een must have wanneer je graag model wilt worden. Om hier naartoe te gaan voor het evenement zelf vind ik overbodig. Er wordt eigenlijk alleen maar aandacht geschonken aan de toekomstige modellen, wat logisch is. Voor mij een ontzettend leuke ervaring om te zien hoe het in z'n werk gaat in de modellenwereld. De scouts, shows en castings: een eigen wereldje waar ik voor een dag in ben gestapt.

27 opmerkingen:

 1. Heel leuk om te lezen en te zien! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke, bijzondere dag voor je. En je laat ons ook een beetje mee genieten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf dat je erheen kon en super leuk dat je er een stukje over hebt geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooi verslag heb je ervan gemaakt en leuke ervaring! Ziet er super uit, lief dat je ons op deze manier even meeneemt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je hier naar toe mocht zeg, vast een leuke dag gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk dat je erbij mocht zijn en erg leuk dat je het hebt gedeeld met ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk dat je er bij mocht zijn, lijkt me idd gaaf om eens een kijkje te kunnen nemen in de modellenwereld!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi verslag! Leuk dat je er bij aanwezig was!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je erbij was! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je ernaar toe mocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh het ziet er allemaal super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk verslag! zelf was ik er ook bij vond het ook een erg tof event :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat gaaf! Te gek dat je was uitgenodigd!! X Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor de eerst keer heb je er echt een leuk verslag van gemaakt :-)! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gaaf dat je er naar toe mocht! Klinkt als een hele leuke dag :).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk om te lezen. Tof dat je erbij was die dag! Ziet er heel leuk uit allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke dag zeg! En die bak met alles voor een euro , geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tof dat je naar het event mocht. Leuk artikel heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw wat super dat je daar naartoe mocht! Erg leuk artikel !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!