Pagina's

3 nov 2014

Photo Diary #24 - Verjaardag, iPhone 6 en vogeltje


Yeey, eindelijk hoor ik nu ook officieel bij de twintigers! Ik kreeg een aantal fantastische cadeaus die ik maar al te graag met jullie deel en genoot van een heel gezellig en druk weekend. Helaas moest er ook gestudeerd worden en zijn er heel wat stressmomenten voorgekomen de afgelopen dagen. Kijk je met me mee?


Maandagochtend was het dan zo ver: mijn lieve kat Floris moest weer voor zijn half jaarlijkse controle richting de dierenarts. Helaas is het niet zijn leukste hobby en probeerde hij met man en macht zijn mand uit te komen. En dat pootje.. zo schattig maar toch best zielig, haha! Gelukkig was alles helemaal in orde en kon hij thuis de hele dag weer bijkomen van het heftige avontuur.

Ik liep in de tussentijd met een knoop in m'n maag de deur uit richting het eerste tentamen van de week. Ondanks dat het goed is dat de dierenarts hem af en toe bekijkt vind ik het maar niets dat hij een rit in zo'n kooitje zit. Hij gaat dan echt 'huilen', hebben jullie katten dat ook? Zo zielig!


Op station Tilburg zijn veel werkzaamheden aan de gang en daarom rijden er helaas nog steeds veel treinen niet. Bij aankomst op het station kreeg ik een flesje jus met iets lekkers wegens de overlast. Attent, het kwam goed van pas tijdens m'n stressvolle tentamen.

NO. Dit was het eerste aanzicht wat ik kreeg toen ik de sportzaal van de Universiteit van Tilburg binnenliep. Het deed me angstvallig denken aan mijn eindexamens, maar dan nog vijf keer zo groot. Ik denk dat er wel 500 man met mij een tentamen zat te maken en het was echt weer even wennen om me zó goed te concentreren dat ik al het gehoest, gemompel en geschuif van stoelen niet meer hoorde.


Toen ik klaar was met m'n eerste tentamen - waar ik overigens echt een twijfelachtig gevoel over heb.. - zag ik een leuk appje van mama met deze foto. Mijn iPhone 6 was thuis aangekomen! As soon as possible richting huis dus!

Nadat ik hem uitgepakt had en het niet kon laten om er meteen maar wat mooie foto's van te schieten - mijn volgers moeten natuurlijk ook metéén op de hoogte zijn van dit moment! - racete ik richting de stad. Ik was vergeten om een hoesje en een screenprotector te kopen en ik wilde hem écht niet gebruiken zonder bescherming. Het idee dat hij op de grond zou kletteren.. Nee, ik nam geen risico en kwam met een volledig beschermde iPhone weer terug thuis.


In het kader van leerontwijkend gedrag besloot ik ook maar meteen om even de camera uit te testen. Wat een verschil met mijn iPhone 4s, wauw! Er zitten ook nog eens veel meer bewerkingsopties bij en de details zijn echt heel scherp. Happy!


De volgende ochtend stond ik weer klaar voor tentamen numero 2. Wanneer ik tentamens heb, zorg ik er altijd voor dat ik een trein eerder pak dan normaal. Nu station Tilburg zo overhoop ligt is er namelijk nog meer kans op vertraging of zelfs helemaal geen trein en dat risico wil ik niet lopen.

Na het tentamen had ik gelukkig een goed gevoel en ik trakteerde mezelf op een lekkere pastasalade op het station. Eigenlijk zat ik er op dit moment al hélemaal doorheen. Het was al 16:30 uur geweest en het idee dat ik weer meteen moest gaan leren wanneer ik thuis kwam maakte me er niet vrolijker op. Tentamenweken, verschrikkelijk.


MAAR ik zette door en ging meteen volle bak aan de slag met het verschrikkelijkste én moeilijkste vak ever: bedrijfseconomie. Grotendeels door dit vak ben ik in VWO5 blijven zitten en de trauma's aan al deze getallen en formules zitten nog erg diep merkte ik wel. Toch besloot ik om er voor te gaan en om 23:45 hield ik het voor gezien.

Ik was om 00:00 uur namelijk jarig en ik wilde écht niet mijn twintigste jaar beginnen met formules! Eindelijk 20, ik kan het geloof ik nog steeds niet helemaal bevatten. Voor mijn gevoel klinkt het best 'oud' en voel ik me nog steeds af en toe 16, haha. In dit artikel schreef ik er meer over.


Met heel veel lieve berichtjes en felicitaties werd ik wakker - heerlijk gevoel! - maar mijn goede humeur was helaas maar van korte duur. Ik besloot om in alle vroegte weer achter de iMac te kruipen om nog een keer bedrijfseconomie er in te stampen en wat balansen te oefenen.

Meteen daarna vertrok ik ruim op tijd richting het station, tijd om me echt 'jarig' te voelen was er eigenlijk niet. Ik wilde het tentamen gaan maken en dan alle formules weer loslaten, tijd om te genieten van m'n verjaardag. Op het station aangekomen kreeg ik daar de ergste stressaanval in tijden. De treinen reden niet door een brand, shit. Wat nu? Het was onmogelijk om de bus te pakken - dan zou ik veel te laat aankomen - en ook een omweg zou ik niet meer halen..


Ik was gelukkig niet alleen en met mij stonden heel veel angstige studenten te tobben over hun vervoer. Ik belde mama en gelukkig wilde ze me richting Tilburg brengen - thank you so much! - <3

Omdat ik ruim op tijd vertrokken was richting het station waren mama en ik dan ook een beetje te vroeg op de campus. We besloten nog wat te drinken in een cafeetje en ik bereidde me nog wat voor op die helse balansen. Na 1,5 uur was ik klaar en guess what: MIJN BALANS KWAM UIT! Ik kon het wel van de daken schreeuwen. Al het harde werken was dus niet voor niets, ik had het tentamen dik gehaald. Toch nog een beetje verjaardagsgeluk, denk ik.


Pfoe, eindelijk kon ik even jarig zijn. Eenmaal thuis aangekomen kreeg super lieve cadeaus. Mama gaf me deze prachtige Michael Kors tas waar ik helemaal verliefd op ben en ook kreeg ik nog een boek met tips en tricks voor beginnende en ervaren bloggers. Ga ik zeker nog iets over schrijven! Van mijn zusjes kreeg ik een super mooie lipstick van MAC, ook die zien jullie vast snel voorbij komen.


Ook zag ik een kaartje in de brievenbus liggen. Toen ik hem openmaakte zag ik een super lieve foto van Joost en mij en de verrassing dat hij spontaan een tafeltje geboekt had bij Zusje in Oudenbosch - een tapas restaurant waar ik dol graag wilde eten -. Had hij ook nog eens 20 rode rozen voor me gekocht. Één voor ieder jaar. Te lief!

Het was een ontzettend gezellige avond en ik ben blij dat ik echt nog wat leuks gedaan heb op m'n verjaardag, tussen al het leren door. Het eten was ook lekker en het is zeker een aanrader wanneer je graag veel verschillende gerechtjes proeft. Na het eten kregen we nog een rondleiding door de keuken van de chefkok - een oud collega van Joost - en om 22:30 uur ging ik tevreden nog even aan de studie.


Vrijdag maakte ik m'n tentamen - die overigens best wel lekker ging - en vertrok ik richting Joost. Weekend, eindelijk even ontspannen en niet denken aan school. Ze hadden een selfiestick thuis liggen en ik kon het niet laten om hem even uit te testen. Zo leuk, deze gaat op m'n wishlist!

Het was natuurlijk 31 oktober en dat betekende Halloween! Zo jammer dat er in Nederland weinig aan gedaan wordt, maar in een dorpje verderop hadden ze een onwijs mooi - en heel eng - spookhuis gemaakt. Ik heb heel wat af gegild en vertrok uiteindelijk wel met een tevreden gevoel weer richting huis.


Last minute besloten Joost en ik om toch nog even de stad in te duiken om een drankje te doen. Eigenlijk was ik ontzettend moe en wist ik ergens in m'n achterhoofd dat slapen me beter zou doen, maar ach. Ik nam een wijntje en het werd een ontzettend gezellige avond. Om 01:00 uur lagen Joost en ik weer tevreden in bed.


Zaterdag was ein-de-lijk de dag dat Joost zijn vogeltje op mocht gaan halen! Met heel veel zin vertrokken we richting Rotterdam, waar de fokker al op ons aan het wachten was. Joost wilde heel graag een tam vogeltje en hij was nu eindelijk volgroeid en klaar om mee naar huis te mogen.

Héél zielig, maar het vogeltje moest in dit speciale doosje mee naar huis. Ik kon er bijna niet naar kijken en voelde hem ook de hele tijd bewegen. Zo sneu, maar ik snapte wel dat er niet echt een andere mogelijk was om het beestje mee naar huis te krijgen..


En dit is 'm! Het is een bonte argapornis - een dwergpapagaai - en hij is nog maar zes weken oud. Joost geeft hem nog twee keer per dag extra te eten met de hand en daardoor is hij ontzettend tam en doet hij niets liever dan kroelen en bij je zitten. Cute!

Zaterdagavond stond er weer een verjaardag op de planning waar Joost en ik weer een kijkje namen. Ook hier was het weer gezellig en de barbecue werd zelfs nog gebruikt om heerlijke broodjes worst mee te maken.


Zondagochtend probeerde ik wat uit te slapen en keek ik mijn tentamen van maandag door. Zo GEEN zin om weer tentamens te maken, shit. Gelukkig is het maar tot dinsdag en ben ik dan verzekerd van een paar dagen vrij. Can't wait. Ik maakte me klaar en vertrok richting een lunch met Joost zijn familie.

Het was een heerlijke dag en ik kon zelfs m'n nieuwe Fendi zonnebril dragen, super leuk! We dronken een drankje buiten - lekkere verse jus - en schoven daarna aan tafel.


De zeetongen waren een makkelijke keuze voor mij, maar ik vond deze salade van de vader van Joost er toch ook wel heerlijk uitzien en bovendien een stuk fotogenieker dan mijn visjes. Tot slot nog een dessertje en het was time to study again!

Aankomende week maak ik eindelijk m'n twee laatste tentamens en de rest van de week ben ik gelukkig vrij. Donderdag staat er een heel leuk event gepland - met overnachting! - en verder probeer ik veel vooruit te gaan werken voor m'n blog. 

Hoe was jouw week?

90 opmerkingen:

 1. Wat een leuk overzichtje! Nog eens gefeliciteerd met je twintigste verjaardag ;) Dat vogeltje is echt zo cute.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn weekje heb je achter de rug. Wat goed dat je je tentamen dik gehaald had. Fijn gevoel! Ah en zo lief van je mama dat je een MK tas hebt gekregen. Hij is super mooi <3! Alvast heel veel plezier voor a.s. donderdag! Fijn weekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke week, op de tentamens na dan... En wauw, wat een mooie MK tas <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk overzichtje! Ondanks alles heb je toch wat leuke dingen gedaan. Ik moet er deze week echt aangeloven met mijn tentamens. Maar poeh! Wat kijk ik er tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah zo te zien heb je ondanks je tentamens toch nog een fijne week gehad! Gelukkig maar! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah wat een te gekke week en zo leuke diary ondanks je tentamens! Hopelijk heb je een heerlijke verjaardag gehad en wat is je tas prachtig! Hihi er staat trouwens 'Het was natuurlijk 31 december en dat betekende Halloween!', denk dat je 31 oktober wou schrijven... 31 december is mijn b-day <333

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi je hebt gelijk, ik heb het meteen even aangepast. Dankjewel! <3

   Verwijderen
 7. Wat een leuke foto dairy! En die tas is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke foto's, wat gaaf dat je een iPhone 6 hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoo druk maar wel echt leuk behalve de tentamens. Je verjaardag klinkt mega leuk. Maar het is nog geen december, je bedoelt vast oktober :) Vind het een beetje stom om neer te zetten maar denk zeg het even. Succes met je laatste twee tentamens en geniet van je vrij dagen en je evenement, je vetdie verdient het <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen! Wat lastig die tentamens! Wat goed dat je soms 's avonds laat nog begint te studeren, dat kan ik nooit. Ook wel fijn dat je in het weekend wat minder kon studeren en even genieten :-) ik heb deze week ook 'how blogs work' gekregen, ben benieuwd! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat onwijs lief dat hij je mee uit eten heeft genomen! Perfecte afleiding op zo'n dag :)
  En die tas.. echt waaauw<3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een onwijs leuke foto's! Jeetje wat zijn die foto's die je gemaakt hebt met je iPhone scherp! Kan niet wachten tot ik mijn 5 kan omruilen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aww zo lief dat hij je mee uit eten heeft genomen! Ik vind die iphone 6 er nog steeds prachtig uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Woah, wat een hoop foto's! Hartstikke leuk :-) Onze katten vinden de dierenarts ook echt niet leuk. We hebben er vier, en dan verstoppen ze zich overal haha! En dat vogeltje; te schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, het was een héle drukke week! Haha gelukkig, dan ligt het dus niet aan mijn kat. Super leuk dat jullie er maar liefst vier hebben!

   Verwijderen
 15. Wat een hoop leuke foto's. Tof dat je een iPhone 6 hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie foto's! Wat een geweldig verjaardagscadeautje heb je gehad. Super mooi! Awh en wat een schattig vogeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk! Ik vind het nog steeds grappig dat we verjaardagsgenootjes zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een schattig mandje heeft jou kat:) en die van mij gaat ook altijd zo zielig 'huilen'. Mooie foto's weer. Xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn nog die voldoende op je verjaardag! En auuuwh wat is die (dwer)papegaai schattig, ik zit al een tijdje mee dat ik een parkiet of een dwerg papegaai wil maar dan wordt het moeilijk met vakantie e.d. Dan maar afwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah het is echt heel leuk om een vogeltje te nemen. Ze zijn zo schattig!

   Verwijderen
 20. Hahaha Lucky ladybird daar. Leuke dairy weer. Succes met je tentamens voor de komende week. Ik wil ook een selfie stick lijkt mij ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke dingen heb je weer gedaan de voorbije week!
  Die selfiestick is zo gaaf!
  En waauw, die handtas van Michael Kors, echt mijn ding!

  Liefs, <3

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hele leuke foto's! Die sportzaal lijkt inderdaad wel op die van eindexamens! En leuk dat je de iPhone 6 nu hebt. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een heerlijke foto's maak je toch! Nog veel succes met je tentamens <3

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een superleuke week om te zien! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een hoop leuke foto's! Dat vogeltje is echt zo mooi en schattig, ahw. En wat heb je super leuke verjaardagscadeaus gekregen! <3 X

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gelukkig dat je naast je tentamens toch een leuke week hebt gehad en wauwie die MK tas <3

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ben heel benieuwd naar dat bloeg over bloggen! Extra tips kan je altijd gebruiken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een fijne week heb je gehad, ondanks je tentamens. Ik ken je problemen met bedrijfseconomie, I've been there.. Je tas is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ahhh nog gefeliciteerd! Wat heb je een heerlijke week achter de rug (afgezien van de tentamens)! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Vervelend die tentamens zeg.. Heel veel succes nog volgende week! Ik vroeg me wel af wat je met vogeltje bedoelde in de titel haha! Wat een schattige is het zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat onwijs vervelend, die tentamens!
  Maar je tas... Wow! En de rest van je week zag er wederom super gezellig uit.
  En inderdad: Wat een verschil qua foto's! Ik wacht nog steeds op een leuke deal met een iPhone 6.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een leuke foto's! Wat ben je verwend zeg! Succes met je laatste tentamens!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Leuke foto's! Ik heb op dit ook weer tentamens, begrijp je helemaal! Succes nog deze week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Leuke foto's en tof dat je een iphone 6 hebt! Ik ben nog aan het twijfelen om er eentje aan te schaffen, ik ben echt heel benieuwd of hij je bevalt! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anna! Je moet hem echt nemen, geen reden om te twijfelen!

   Verwijderen
 35. Aaah wat een lieve en mooie vogel! Je tas vind ik ook echt prachtig, en wat maakt de nieuwe iPhone toch mooie foto's. En ben eigenlijk ook wel benieuwd naar jou stukje over het boek voor bloggers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Heerlijke fotodiary weer! Kijk weer uit naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een leuk overzicht. Was je in Heerle met Halloween? Hoorde van de week dat het daar echt één groot spookfeest was. En het Hooihuis, daar heb ik echt nog nooit gegeten, maar hoor er altijd goede verhalen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Leuke diary! Nog een keertje gefeliciteerd. Die tas is echt heel erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat ene leuke maar drukke week! Je cadeaus zien er super uit! Ik heb morgen mn eerste tentamen, maar dan in een kerk. Lijkt me zoo raar! Dus nog maar weer even verder leren zo :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 40. erg leuke foto's, wat een drukke week zeg.! alsnog gefeliciteerd xx

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Tentamens en stress...Gelukkig ligt die periode achter mij. Ik vond dat altijd verschrikkelijk! Gelukkig heb je ook mooie en leuke momenten meegemaakt afgelopen week. Ah, je kat in zijn mandje. Wat een zielig frummeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik ben verliefd op je tas! En wat een gezellige drukke week heb je weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat leuk om te zien!
  Mooie foto's
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een super leuke week Denies! Ook al had je tentamens.. Je doet het supergoed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Superleuke foto's :)! Die Michael Kors tas is ongelofelijk mooi :)! Ik kijk uit naar je mening over het blog-boek :)!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!