Pagina's

11 jul 2015

Photo Diary #52 - De twee eerste weken van mijn vakantie


Ein-de-lijk, mijn zomervakantie is van start gegaan. De Photo Diary van vorige week is niet online gekomen, vandaar dat jullie vandaag een éxtra lange voorgeschoteld krijgen over de eerste twee weken van mijn vakantie. Maandag verschijnt er weer een nieuwe over deze week. Ik maakte mijn laatste tentamens, bezocht maar liefst vier(!) feestjes, at zes(!) keer buiten de deur en genoot van het lekkere weer. Kijk je met me mee?


Mm, nog een paar dagen voor mijn laatste tentamen op de planning staat. Nog even relaxen op het terras met een heerlijke lunch nu het nog kan... Samen met Joost rijd ik richting Brasserie De Berk in Bergen op Zoom, absoluut een aanrader. Heel veel lekkere dingen voor een leuke prijs.

Natuurlijk ga ik weer voor een boterham carpaccio (zou dit ooit nog ophouden?) en kiest Joost wat broodjes met tonijn, een soepje en een kroket. Uiteindelijk wisselen we, ik kan de enorme portie niet op en Joost is stiekem erg jaloers op mijn enorme portie.


Een paar dagen later spreek ik samen met drie vriendinnen af om gezellig samen te eten en vervolgens naar het eindexamen van een vriend te gaan kijken. Hij studeert af aan het conservatorium en heeft een groot optreden georganiseerd met verschillende bandjes. Ik eet voor het eerst in mijn leven zelfgemaakte courgette soep en achteraf blijkt het zó lekker dat ik dit zeker nog vaker ga maken. 

Het optreden later op de avond is erg gezellig en goed, waardoor hij prima is afgestudeerd en we nog tot in de late uurtjes doorfeesten. Ach, moet kunnen. Die tentamens kunnen nog wel even wachten. 


Vrijdag krijgen we het goede nieuws dat mijn zusje officieel is geslaagd voor haar havo-diploma. Twee weken geleden had ze helaas te horen gekregen dat ze het vak engels moest herkansen, maar gelukkig was het erg haalbaar en heeft ze dat ook helemaal waar gemaakt. Tijd voor champagne en taart!!!

Maar helaas, ik kan het leren nu écht niet meer uitstellen... Er staan nog twee tentamens en één belangrijk assessment op me te wachten, wanneer ik deze allemaal haal heb ik vakantie én alle tentamens gehaald in het eerste en tweede jaar. Dat is best een prestatie op zich :-)


Tussen het leren door neem ik nog een kijkje op de markt, de halve marathon gaat van start en Joost doet mee. We hebben samen maar één keer getraind, maar hij komt zelfs bij de 10km nog lachend voorbij gerend. Ik weet niet hoe 'ie het doet, maar het is zeker een inspiratie om volgend jaar ook mee te lopen. Misschien toch maar eens beginnen met trainen dan...


En toen was het weer maandag, een nieuwe week met heel wat deadlines. Ik neem snel de stof nog een keer door en vertrek richting de Universiteit in Tilburg, waar ik mijn tentamen ga maken. Het gaat ondanks mijn enorme uitstelgedrag toch beter dan verwacht, deze heb ik vast gehaald. En inderdaad, het blijkt later dat ik dit tentamen met een dikke 8 gekilled heb. Yes.


Dinsdag neem ik even een kleine break van het leren. Ik maak een begin in een nieuwe roman (nu al érg goed!) en eet een paar crackers met kaas en rucola. Er gaat nog steeds niets boven kaas, ik HOU er van.

Om 15:00 uur is het weer tijd voor het jaarlijkse bezoek aan de tandarts, verschrikkelijk.... Ik weet niet wat het is, maar ik kan hier uren tegenop kijken terwijl het uiteindelijk hartstikke meevalt. Zoals nu dus. Na twee minuten in de stoel en wat tandsteen minder mag ik al weer vertrekken. Geen gaatjes, alles prima in orde.


Woensdag maak ik het laatste tentamen en daarna vertrek ik met drie studievriendinnen richting het terras in Tilburg. Het schooljaar is voorbij, het assessment ging ontzettend goed, de tentamens zijn succesvol gemaakt.... Tijd om cocktails te drinken en van een uitgebreide lunch te genieten!


Die avond begint meteen de reeks van mijn feestweek. Ik heb maar liefst vijf feestjes op rij, iets waar ik me mentaal nog een beetje op voor moet gaan bereiden. Samen met mijn moeder en zusjes drink ik voor het eerste feest nog een lekker drankje, gewoon om het even in te luiden ;-)

Het eerste feest waar ik heen ga is het examenfeest van het vriendje van mijn zusje. Een ontzettend mooie locatie, genoeg Gin Tonics om de hele avond van te genieten, heel veel mensen en goede muziek. Absoluut een geslaagde avond, waardoor we pas om 04:00 uur in bed belanden. Dat wordt nog wat, nog vier feesten te gaan....


Gelukkig kan ik de volgende dag bijkomen (en een klein beetje uitkateren) tijdens een gezellige high-tea met mijn zusjes en tante. We hebben haar dit een tijd geleden al cadeau gegeven, maar een datum prikken waarop iedereen kan bleek moeilijker dan gedacht. Gelukkig is het nu vakantie én lekker weer, een beter moment had bijna niet gekund. 

Heel veel thee, broodjes met gerookte zalm en truffelmayonaise, carrotcake, brownies, broodjes met humus... Zo veel lekkers.


Bij Joost in de tuin komt er al een aantal dagen een duif aanvliegen, die vervolgens gezellig de hele dag blijft zitten. Joost heeft hem wat eten gegeven, waardoor 'ie nu helemaal niet meer weggaat. Stiekem best schattig, maar een beetje jammer dat hij ook heel wat gore dingen achterlaat..

Donderdag avond stappen we weer in de auto richting Tilburg. Ook Joost is geslaagd, waardoor zijn diploma-uitreiking natuurlijk ook in het rijtje van de feestweek komt te staan. Ik draag mijn nieuwe witte jurkje van H&M, waar ik echt enorm blij mee ben. Zit lekker, ziet er mooi uit en was ook nog eens betaalbaar. 


Even speechen....

En daarna champagne met lekkere hapjes.


En we gaan vrolijk door, vrijdag vertrekken we naar de middelbare school van mijn zusje Rosalie om haar diploma-uitreiking bij te wonen. Het is helaas meer dan 33 graden en niet uit te houden met bijna 500 man in een gymzaal. Gelukkig weten we een plaatsje te bemachtigen voor de airco, wat ondanks dat ik nu verkouden ben toch erg fijn was op dat moment.


En tsja, ook die avond drink ik gezellig wat met vriendinnen in de tuin en neem ik nog een kijkje in de stad. Blijkt een enorm dode boel, waardoor we eigenlijk al snel weer naar huis vertrekken. Maar... niet voordat er even heerlijk wat friet gegeten wordt. Enorm slecht midden in de nacht, maar stiekem veel te lekker.

Zaterdagavond staat in het teken van mijn zusje haar examenfeest. Samen met een vriendinnetje hebben ze een ontzettend groot bedrijfspand omgetoverd tot feestlocatie met toffe DJ's en gezellige mensen. En ja, ook vanavond lag ik niet voor 03:00 uur in bed. Ik ben inmiddels helemaal gaar, kan me overdag niet meer concentreren en zweet ook nog eens voor 08:00 uur mijn bed uit. Slapen is op dit moment echt een serieus probleem.


Joost en ik hebben zelfs al vanaf het begin van deze week (toen de hoge temperaturen begonnen) het matras beneden in de woonkamer gelegd. Joost slaapt normaal gesproken op zolder, maar de thermometer geeft daar 40 graden aan, wat niet echt verantwoord is om in te slapen. Zelfs beneden is het verschrikkelijk warm. Ik vind de zomer heerlijk, maar iéts minder mag van mij wel.

Zondag slaap ik voor het eerst deze week een beetje uit en val daarna in een gat. Shit, wat moet ik doen? Er staat vandaag geen feestje op de planning, ik heb al nachten slecht geslapen en he-le-maal nergens zin in... Uiteindelijk besluit ik om met twee vriendinnen even op het terras te gaan zitten en van wat lekkere hapjes te genieten. Het is en blijft vakantie :-)


Ook krijg ik nog een enorm grote doos toegestuurd van Sacha, waar heel veel leuke zomerse goodies in zitten. Het blijft echt heel speciaal om dit allemaal te mogen ontvangen, ontzettend bedankt!

En 's avonds bestel ik meteen een nieuw paar schoenen bij Sacha, waarna ik in een diepe slaap val... Het was een hectische week met veel slapeloze nachten, feesten en gezellige mensen, maar ik geloof dat ik toch wel even toe ben aan wat rust. Waarschijnlijk hebben jullie ook gemerkt dat ik op dit moment minder blog, daar vertel ik jullie maandag wat meer over. Geniet van het weekend!

Liefs,
Denise

33 opmerkingen:

 1. Wat een super leuke twee weken heb jij achter de rug! Van feestjes tot heel veel lekker eten. Mmm, er kwamen écht lekkere dingen voorbij haha. Gefeliciteerd met je goede school resultaten! Op naar het volgende jaar. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een goed begin van je vakantie zeg. Super leuke dingen heb je al gedaan en lekker veel gefeest :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n week (of twee), moet kunnen toch! Gefeliciteerd met je goede resultaten, nu lekker van je vakantie genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke diary, wow wat ben je al bruin zeg! gefeliciteerd ook met je resultaten, ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke en lekker food foto's zitten er bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, gefeliciteerd met het halen van je tentamen :D Heel mooi cijfer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb jij altijd heerlijk eten erbij zitten! En gefeliciteerd met je resultaten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat waren hele leuke dagen zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oef, wat was het warm hè! En slapen op zolder, daar moet ik dan helemaal niet aan denken haha. Oh en die drie cocktails op een rij; wat ziet dat er verrukkelijk uit <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje wat een feestweek met heerlijke hapjes hihi! Ik ben stiekem wel jaloers hoor :) Mijn week bestond uit werken, maar gelukkig kreeg ik gisteren een heerlijke behandeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pfoe wat een drukke maar leuke 2 weken heb jij achter de rug!
  Je hebt in ieder geval je vakantie goed ingeluid!
  En nu lekker je rust pakken hoor! Ook enorm belangrijk voor je grote reis.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij heb je het wel naar je zin gehad afgelopen 2 weken! Leuk ! En mooie foto's maak je ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Pfoee, wat heb je toch mooie bruine benen! Erg leuk om te zien van je Denise! Goed dat Joost meedeed aan de marathon. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met het halen van je tentamen en alle lieve mensen om je heen die geslaagd zijn mop! Wat hb je toch weer een vervelend leven jij haha. Snel weer afspreken <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijke photo diary vol met feestjes en gezellige dingen, super leuk om naar te kijken! Gelukkig is de warmte nu even voorbij, kun je weer lekker slapen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zit er veel goed nieuws in deze blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een toffe week met al die feestjes, gefeliciteerd met het slagen van je zusje en Joost. Hahaha, ik heb die hele week ook beneden geslapen in de woonkamer wat een hitte!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Brasserie de Berk is inderdaad erg leuk en gezellig om te zitten. Net zoals bij Lente. Wat een gezelligheid met al die feestjes en etentjes, lekker hoor! Geniet van aanstaande week

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zoveel leuke feestjes! Wat een heerlijke twee weken heb jij achter de rug!
  Liefs! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!