Pagina's

23 mrt 2015

Photo Diary #41 - Bezoek Campina, pasfoto's en sushi maken


De eerste voorbereidingen voor de vakanties die komen gaan zijn in volle gang. Over een kleine maand vertrek ik al weer richting Egypte en er moesten nodig pasfoto's voor mijn nieuwe paspoort gemaakt worden, iets wat toch stiekem altijd een beetje awkward blijft. Ook nam ik een kijkje bij FrieslandCampina in Wageningen, lunchte ik met een vriendin en maakte ik zelf sushi. Kijk je mee naar mijn bomvolle week?


Mijn week begint meer dan top, ondanks dat ik voor de eerste keer dit schooljaar op maandag in de trein richting Tilburg zit mag ik absoluut niet klagen. Ik kom namelijk onverwachts Joost tegen in de trein - heel gezellig! - en bewonderde meteen zijn super leuke waterflesje.

Afgelopen week stond namelijk in het teken van College On Tour, drie dagen lang op bezoek bij verschillende bedrijven die ons wat meer over het leven in de communicatiewereld vertellen. Maandag krijgen we meteen les in storytelling - iets waar ik school ook al veel over leer - bij een bedrijf in Tilburg. De eerste opdracht: presenteer je levensdoel in 5 minuten. Zó, lekker to the point.


Omdat we om twee uur al klaar zijn met de presentatie besluiten we om meteen alle opdrachten voor deze week maar te gaan maken. Kun je maar gehad hebben! Het blijft nog steeds ideaal dat een groepsgenootje/ vriendinnetje nu een appartement in Tilburg heeft. Lekker theeleuten, wordt dat schoolwerk tóch meteen een heel stuk minder saai..

Het is al weer vijf uur wanneer ik de trein instap richting huis. ZO. VEEL. HONGER... Natuurlijk kon ik mezelf weer niet bedwingen en voor ik het weet zit ik met een enorme bak pastasalade op m'n schoot richting huis. Een paar centen armer, maar wél heel gelukkig dat ik eindelijk iets te eten in m'n maag heb.


's Avonds pikt joost me op met de scooter en krijgen we spontaan zin om 'iets' te bakken. Taart, muffins, brownies of koekjes: maakt niet uit, zolang het maar slecht is. Het liefst gewoon héél slecht, dan is het toch meestal 't lekkerst. Na de halve winkel doorzocht te hebben besluiten kom ik tot de conclusie dat ik zin heb om écht iets te bakken, in plaats van 200 ml water toe te voegen aan een browniebeslag. Zandkoekjes it is! Kan slechter.. :-)

En na een chocoladereep boven de koekjes te hebben gestrooid is dit het resultaat. LEKKER! <3


Dinsdag moet ik weer vroeg uit de veren, vandaag staat er een tripje met de bus naar Wageningen op het programma. We gaan het Innovation Centre van FrieslandCampina bewonderen - já, die van de melk en al die lekkere toetjes - en vervolgens richting Den Bosch om meer over de Provinciale Statenverkiezingen te horen. Bij aankomst in het centrum krijgt iedereen een naambordje met zijn of haar achternaam. Staat toch stiekem best wel professioneel :-)

Wiehoe, selfie with the girls! Ik heb het leukste projectgroepje éver!


Nog niet wetende dat ik vandaag maar liefst vijf koppen thee leegdrink - en dat is véél voor mij! -, geniet ik van het eerste bakkie tijdens een presentatie bij FrieslandCampina. Interessant, maar eigenlijk heb ik dit verhaal al twee keer gehoord en ben ik meer op zoek naar een stopcontact waar ik m'n iPhone in op kan laden. First world problems ;-)

Daarna krijgen we een kleine rondleiding door het gebouw en zien we onder andere hoe ze kaas maken. Super interessant, I love cheese! Ziet er trouwens toch een stuk minder smakelijk uit dan ik dacht..


Na een heerlijke lunch bij FrieslandCampina rijden we met de bus richting Den Bosch, waar een presentatie over de Provinciale Statenverkiezingen op ons staat te wachten. Woensdag is het namelijk weer tijd om te stemmen en aangezien ik nog geen flauw idee heb wat ik in godsnaam moet kiezen, is dit misschien wel het moment om er achter te komen.

Bakkie nummer vier!


Maar helaas blijkt de presentatie wat minder interessant dan ik aanvankelijk dacht en dwalen mijn gedachten af naar bosschebollen en ijsjes. Oké, tijd om wat lekkers te halen! Een vriendinnetje gaat helemaal los bij de lekkerste banketbakkerij van Den Bosch...

... en ik kan me niet meer bedwingen wanneer ik het kraampje van Swirls zie staan. Oh my, kennen jullie dit? Het is ijs in een beker, die je zelf kunt customizen. Je kunt er verschillende soorten fruit, toppings, chocolade, nootjes en nog véél meer in doen. Gegarandeerd succes!


Helaas zit m'n lieve katje wat minder goed in zijn vel en is een bezoekje aan de dierenarts niet overbodig. Gelukkig blijkt na het bloedprikken alles in orde en is 'ie na wat medicijnen ook meteen weer de oude. Toch blijft het altijd even schrikken, hij is inmiddels ook al weer 12 jaar en dus al redelijk op leeftijd.

Ik maak woensdag meteen even een test bij de Stemwijzer en weet dus precies wat ik ga stemmen. Ondanks dat de opkomst met het stemmen van de Provinciale Statenverkiezingen wat minder is, vind ik het zelf wel belangrijk om m'n stem uit te brengen. Moet er niet aan denken dat mijn stem naar een partij gaat waar ik het hélemaal niet mee eens ben... Oja, ondanks dat ik helemaal niet geïnteresseerd ben in alles wat met water te maken heeft, kon ik het niet laten om ook mijn stem uit te brengen bij de Waterschapsverkiezingen. Goed bezig! 


Daarna race ik meteen door om nieuwe pasfoto's te laten maken, die oude van zes jaar geleden kan écht niet meer op m'n nieuwe paspoort. Blijft altijd een beetje awkward in zo'n klein hokje. Je haar achter je oren, gezicht recht en vooral zo min mogelijk lachen. Ondanks de lelijke eisen van een pasfoto, kan deze er nog best mee door. Meteen zes keer afdrukken, kan ik er de komende jaren weer tegen aan.

En meteen richting het gemeentehuis, waar ik een poging doe om mijn nieuwe paspoort aan te vragen. Helaas was het voor mij niet helemaal duidelijk wat ik allemaal mee moest nemen, waardoor ik mijn verlopen ID vergat en dus helemaal voor niets in dat verschrikkelijke gebouw heb gezeten. Deze foto kunnen jullie volgende week dus nog een keer verwachten, wanneer ik poging 2 waag om een nieuw paspoort aan te vragen. Mét verlopen ID-kaart.


Donderdag ga ik gezellig lunchen met een vriendinnetje. We lopen (!!!) naar de stad, wat ongeveer 45 minuten duurt. Goede én gezellige workout, je hebt namelijk bijna niet door dat je echt flink aan het bewegen bent omdat je samen bezig bent. Natuurlijk ging ik weer voor een broodje carpaccio. Ik heb inmiddels de hoop opgegeven om iets anders te bestellen, kan het niet over m'n hart verkrijgen om niet voor deze goddelijke lunch te gaan.

En daarna pak ik m'n eerste zonnebankje van dit jaar! Ik was even vergeten hoé fijn het is om af en toe onder die warmtelampen te liggen. Ik neem mezelf voor dat ik dit echt veel vaker moet doen en voor ik het weet sta ik mijn bruine tintje al weer te bekijken in de spiegel. 15 minuutjes onder de powerbank doet wonderen, zelfs voor mijn melkflessen.


Natuurlijk moet er ook nog terug naar huis gelopen worden. Deze 45 minuten vullen we op met een heerlijke smoothie. Ik ging voor de Creamy Sunset met ananas, banaan, aardbei, yoghurt en sinaasappelsap en m'n vriendinnetje ging voor de Berry Smoothie met bosbes, braam, aardbei, framboos, yoghurt en appelsap.

En hup, there we go! Omdat we deze wandeling als een LISS workout van de Bikini Body Guide beschouwen, lopen we stevig door. Het leek ons leuk om eens een andere route te nemen wat resulteerde in een énorme omweg waar we later nog heel hard om hebben kunnen lachen.. Doen we dus ook niet meer.


Vrijdag kan ik eindelijk eens lekker uitslapen, iets wat ik ontzettend gemist heb in deze drukke week. Wanneer ik boodschappen doe bij Jumbo krijg ik een lekker ijsje met yoghurt en aardbei aangereikt, kan ik natuurlijk niet weigeren, dat begrijp je vast.. :-) Het feit dat ik deze week verschrikkelijk veel slechte dingen eet, neem ik maar even voor lief.

En daarna nog een bakkie Zuid-Afrika thee, om alvast in de sfeer te komen voor deze zomer!


Na alle commotie en fantastische verhalen over Frozen, moet ik deze film natuurlijk eindelijk ook eens gaan kijken. Joost vindt het altijd een beetje vervelend wanneer ik zeg dat ik Frozen wil kijken - is natuurlijk ook niet echt iets voor mannen - en verder heeft vrijwel iedereen 'm al gezien. Oké, dan kijk ik hem wel alleen. En eerlijk? Ik vond hem leuk, écht leuk, en zou hem nog wel een paar keer af kunnen spelen.

's Avonds eet ik een héle lekkere pizza met kaas. Heel veel kaas, jummie!


Zaterdag doe ik een tweede poging om uit te slapen, maar helaas ben ik al om 09:00 uur wakker. Voor sommigen misschien redelijk laat, maar voor mij als schone slaapster héél vroeg op een vrije dag. Ik geloof dat het stiekem een beetje in m'n systeem aan het sluipen is en ergens is dat ook wel weer goed. Joost en ik hebben zin in sushi, maar willen geen dertig euro uitgeven voor een lunch en besluiten dus zelf de ingrediënten in huis te halen. Prima!

Na een klein uurtje werk hebben we twee volle borden met héle lekkere sushi. Ondanks dat Joost niet helemaal tevreden was over ons werk, vond ik ze goddelijk en waren ze binnen een uurtje allemaal op. Moet je nagaan, twee borden voor maar zes euro in plaats van zestig... Maar ik moet toegeven dat de sushi ergens anders áltijd wel een beetje lekkerder smaakt.


En zondag staat geheel in het teken van m'n blog! Het belooft weer een drukke week te worden met heel wat schoolwerk - de tentamens komen er aan, aaah! -, dus wat voorwerk is zeker nodig. Gelukkig begint het zonnetje te schijnen en heb ik de kans om heel wat leuke beauty producten op de foto te zetten. Ik kreeg wat reacties dat de beauty reviews gemist worden, daar komt zeker verandering in. Er staan heel veel leuke artikelen van nieuwe producten op de planning!

Liefs,
Denise

82 opmerkingen:

 1. Leuke foto's! Lekker dat je zondag de hele dag kon bloggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een fijne zondag en Frozen is echt leuk he! Een heel fijne week toegewenst <333

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik drukte te snel op enter, maar ondanks dat het druk gaat worden: je gaat het allemaal redden en die tentamens ga je vlammen, je kunt het! En ik krijg trek van je heerlijke food foto's tussendoor dus ik ga gauw ontbijten. Xxxx

   Verwijderen
  2. Haha wauw, wat een lange reactie! Super lief, eet smakelijk! :D <3

   Verwijderen
 3. Leuke foto's mop! Veel ook. Haha! Al dat lekkers is overigens wel heeeeel verleidelijk. Net wanneer ik probeer daarin te minderen. Hoe gaat t eigenlijk met de BBG? In welke week zit je nou? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Haha ja, de diary bleek achteraf toch een stukkie langer dan ik dacht, ach.. Met de BBG, gaat eerlijk gezegd wat minder. Merk dat ik te weinig tijd heb om alles te doen, dus m'n motivatie is ook ver te zoeken :(

   Verwijderen
 4. Ah wat een heerlijke foto's allemaal weer!
  Je kan het met je tentamens meid, heeeeel veel succes.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekkere week heb je weer gehad, door jou heb ik nu al trek in een broodje carpaccio ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke week hoor, Denise! Wat een lekkere dingen heb je allemaal gegeten haha, yummy! Ik krijg er al honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je je vriend tegen kwam en wat leuk dat flesje water met de naam Joost! Mooie die OPI lakjes en dat ijsje wil ik ook wel hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is je pasfoto mooi gelukt! Dat geluk heb ik nou nooit.. En ik ben ook fan van de film Frozen! Ik heb 'm vorige week voor het eerst gezien en heb 'm vervolgens nog 1 keer gekeken, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh wat een heerlijke dingen heb je gehaald deze week! Nu heb ik ook wel zin in een Swirl of een smoothie. Swirls ken ik trouwens wel, die had ik in Nijmegen ook altijd. Nu woon ik daar niet meer, maar in Enschede hebben ze die niet :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk overzicht! Ik krijg er alleen wel trek van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmm sushi, ik vond dat vroeger dus echt niet lekker maar sinds kort wel! Ik ga vanavond sushi bowl maken want dat lijkt me wat makkelijker haha echte sushi is de volgende stap en wat sneu van je katje, gelukkig gaat het nu weer goed want dat is nooit leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah sushi bowl wil ik ook echt heel graag nog een keer maken. Lijkt me heerlijk!

   Verwijderen
 12. Leuk overzicht weer! Ik heb ook een zwak voor Swirls heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk overzichtje, pfoe, aangezien ik nog niet echt gegeten hebt, zit ik nu wel heel erg hongerig in de schoobanken door al dat lekkere eten hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. AAh die koekjes zijn echt suuuper verslavend! Als je ze zelf bakt is het echt zoooo veeel lekkerder dan dat je ze kant en klaar koopt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moest wel lachen: jouw levensdoel in 5 minuten. Goedemorgen! dat is nog eens met de deur in huis vallen. Super leuk om te lezen meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie foto's allemaal! Frozen vind ik ook zo'n geweldige film, ik heb 'm al een paar keer gezien. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oooo, Swirl. Love it! <3 Net als de carpaccio. Mijn standaard voor- of lunchgerecht als ik uit eten ga en dat op de kaart staat, haha! Succes deze week! X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zooooveel lekkere foodies! En die swirl... ik ben blij dat ik niet meer in Zwolle studeer want ik kon de verleiding nooit weerstaan haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Die carpaccio ziet er heel lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuke foto's en zo gaaf dat je bij Campina was! Stiekem een beetje jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke en fijne week heb je achter de rug meis! Leuke foto's hoor! En de zelfgemaakte sushi ziet er goed uit, yum!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hmmm dat broodje carpaccio! Heerlijk! En echt super leuk dat je bijna op vakantie gaat, ik ben een beetje jaloers hihi! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Superleuke foto's weer! Dankzij jou ben ik carpaccio ook meer gaan waarderen haha, mmm <3

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je pasfoto ziet er mooi uit! Bij mij is dat altijd zo'n verschrikking, haha. En nu heb ik zin in sushi. Ik moet het echt eens zelf gaan maken. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dit is ook echt de eerste keer dat 'ie nog enigszins oké is hoor! <3

   Verwijderen
 25. Pasfoto's laten maken, daar kijk ik altijd vreselijk tegen op haha! Oh en swirls! Ik ben er dol op hihi, ik heb bij de Jamin gewerkt en daar verkopen we ze ook! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh echt, dat is goed om te horen! Ga ik er daar snel nog een halen! :D

   Verwijderen
 26. Oehh, koekjes! En jaaa, Frozen is super leuk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat lekker veel foto's en ook allemaal heel erg leuk. Frozen is inderdaad echt leuk. Een van de weinige kinderfilms die ik leuk vind. Ah zandkoekjes, ik krijg er meteen trek in. Altijd leuk om zo iets zelf te bakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jij hebt altijd zo een leuke diary om te zien, vol met gezelligheid! Lekkere koekjes zeg, yum

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Stiekem ben ik toch best blij dat mijn vriend gerust films als Frozen met mij kijkt! We hebben hem samen al drie keer gezien! :x
  En pff, ik word een beetje hongerig van dit artikel! Al dat lekkere (en slechte!) eten, hmmmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een leuke foto's! Je hebt er best een leuke tijd op zitten zo te zien en mmmm sushi! xo // Naomi in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuke dairy en wat een drukte!
  Maar zoals het er uit ziet waren het gelukkig wel leuke dingen:).
  Geniet van deze mooie nieuwe week!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Frozen is juist een leuke film :D en swirls zijn erg lekker jaa :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Super leuke foto's en wat een druk weekje! Ik krijg nu ook zo een zin in sushi!! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 34. haha, zo'n paspoort foto laten maken is inderdaad altijd erg awkward.. Maar volgens mij zie je er nog steeds leuk op op die foto :D. Leuke diary!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Leuke dingen heb je gedaan! :) Zandkoekjes blijven heerlijk <3 ik maak ze ook vaak zelf in mijn ini mini oventje. Ik hoop ook dat het weer snel beter gaat met je poes!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een leuke diary Denise, krijg honger van je Sushi!

  elisabethsmusthaves.com

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik moet ook weer eens onder de zonnebank. Wordt voor mij ook de eerste van het jaar dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Leuke foto's. Ondanks dat ik net gegeten heb krijg ik ontzettend honger!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Yay! Heb dit artikel met plezier gelezen. Leuke foto's! Leuk dat je naar campina ging zeg! In wageningen, daar loop ik vlakbij stage. Die zandkoekjes zien er yummeh uit! Ik kijk uit naar je beauty artikeltjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Leuke foto's! Je pasfoto's zien er echt goed uit hoor! Ik ging de afgelopen week ook onder de zonnebank, zo lekker <3

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!