Pagina's

8 jan 2015

Nadelen van januari - No buy month, sneeuw en slecht OV


Januari, het nieuwe jaar is net begonnen en de goede voornemens staan nog kersvers in onze geheugens gegrift. Helaas verdwijnen die decemberkilo's niet vanzelf, daar zul je toch écht voor naar de sportschool moeten gaan. Komt daar ook nog eens bij dat je tijdens die rit met -10 door de sneeuw moet fietsen en op water en brood leeft door de feestelijke maand december. Nee, voor mij is januari niet zo leuk dan ik voorheen dacht. Kijk je met me mee naar de nadelen van januari?

Temperatuur
Oké om mezelf een koukleum te noemen is misschien wat overdreven, maar ik ben absoluut niet iemand die staat te springen om een sneeuwpop te bouwen bij -10 graden Celsius. Het liefst blijf ik binnen zitten - zo dicht mogelijk tegen de verwarming aan - met een grote kop warme chocolademelk en enorm veel slagroom. Helaas, januari is vaak en van de koudste maanden van het jaar en ook dit jaar moeten we weer met themokleding, dikke wanten, een wollen muts en driedubbele truien de fiets op.

Sneeuw
Laatst vertelde ik jullie in mijn Photo Diary dat ik ontzettend hard onderuit gegaan ben met de fiets afgelopen maand. Lang leve de sneeuw, wat na een paar uur al plaatsmaakt voor een levensgrote ijsbaan. Resultaat: een volledig blauwe rechterkant van mijn lichaam, inclusief wat slapeloze nachten. Gelukkig was de sneeuwval deze keer niet zo erg als afgelopen februari in Zuid-Frankrijk. Het sneeuwde zó ontzettend hard dat er zelfs sneeuwkettingen aan te pas moesten komen. Gelukkig konden we die snel en eenvoudig bestellen op www.auto-onderdelen24.nl. Een half uur later en heel wat gestuntel rijker konden we eindelijk weer verder. Oké, wintersport is dan wél weer een voordeel van al die sneeuw.

Weinig geld
En tsja, december staat natuurlijk bekend om haar abnormaal hoge uitgaven. Cadeautje voor je ouders, de kat, je zus en niet te vergeten die leuke winterjas voor jezelf. Wil je dat gave feestje op New Years Eve ook nog meepikken? 50 euro please! En dat kerstjurkje was ook wel erg duur uitgevallen voor die ene keer in het jaar. Dat wordt besparen in januari! No buy month, check.

Goede voornemens
Mocht je dan toch de moed gevonden hebben om wat goede voornemens voor jezelf op te schrijven - meer sporten, stoppen met roken (ik rook gelukkig niet), gezond eten etc) -, dan moet je je er ook nog aan houden. Die overtollige decemberkilo's gaan er natuurlijk niet vanzelf af, daar zul je wat voor moeten doen. Vaak gaan de eerste twee weken van januari als een speer, maar tijdens de derde week komen er steeds meer terugvallen van het vorige jaar. Die zak chips is toch wel érg verleidelijk..

Slecht openbaar vervoer
Helaas reis ik iedere dag maar liefst 3 uur(!) met het openbaar vervoer richting Tilburg. Omdat ik nog thuis woon en in perse in Tilburg wilde gaan studeren, maak ik dus iedere dag flink wat kilometers. In januari is het weer verschrikkelijk onvoorspelbaar en daarmee ook meteen mijn bussen en treinen. Af en toe komen ze een half uur te laat, soms vertrekken ze zonder licht of verwarming en het komt ook wel eens voor dat ze gewoon NIET komen. En ja, dat heeft af en toe best voor wat gevloek gezorgd wanneer ik om 07:00 uur op het station stond.

Heb jij ergernissen tijdens de maand januari?                                                                                        Bron foto

62 opmerkingen:

 1. Pfff dat met het OV herken ik .. Drama, iedere keer weer .. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Januari is ook niet mijn favoriete maand met al die kou, na zo'n drukke en gezellige maand december! Maar gelukkig komt de lente elke dag een stapje dichterbij!
  Liefs Tara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik hou ook niet van die kou en ben zoooo blij dat ik nu met mijn stage niet meer met de fiets en de trein moet maar gewoon lekker met de auto ga :-) ik las trouwens ook een no buy maand in in januari, en het liefst neem ik februari er ook nog bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeeeh, zo moeilijk om er nog een maand aan te plakken waarin je niets koopt!

   Verwijderen
 4. In België zijn het solden. Kun je goedkoop wat leuke dingen op de kop tikken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral weinig geld.. ik ga vanaf nu met voor de rest van mijn leven met een NO BUY verder :[..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha herkenbaar, vooral no money.. Die voornemens blijken wel mee te vallen, het is nog vrij rustig in de sportschool. Niet dat ik dat erg vind :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk er precies hetzelfde over. Sneeuw vind ik erg leuk maar niets als ik naar buiten moet. Ja financieel merk je het zeker dat december weer een leuke maar dure maand was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sneeuw is inderdaad leuk als je er lekker vanuit binnen naar kunt kijken, haha!

   Verwijderen
 8. Inderdaad.. niets kopen deze maand. Of in ieder geval zo min mogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. No money valt gelukkig mee, maar ik wilde wel een no buy maand houden, echter ben ik al de mist in gegaan. Want dat hele leuke nepleren jasje wilde ik per se hebben (want 50% korting en stoer) en die haarband voor over mijn oren had ik écht nodig (want oorpijn tijdens hardlopen). De rest van de maand op water en brood haha. OV is wel ellende ja. Succes deze maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ik ben zo blij dat ik niet meer elke dag met het OV hoef! Drama in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, ik herken het! Ik wil ook zo min mogelijk uitgeven deze maand..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik stond laatst ook weer een half uur te wachten op mijn bus...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het liefst zit in de hele dag op de bank met een warm drankje, niks anders te doen dan wat chips te eten en series te kijken, maar helaas er moet ook gewerkt worden in januari, niet alleen weer aan school maar ook aan alle goede voornemers die ik had haha. Dit artikel is daarom zooo herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij mij werkt het andersom haha, ik heb goede voornemens. Maar begin er pas na 2 weken aan ofzo. Als excuus dat ik eerst nog even moet bijkomen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk en erg herkenbaar artikel! Ik moet nu dus écht eens gaan sporten, aangezien ik mezelf dat heb beloofd..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik herken me wel hierin haha. Ik heb niet écht een koopverbod, maar moet wel opletten. December was een dure maand... Dus nu even rustig aan doen. Waar ik me aan irriteer momenteel is het weer :( of het is té koud, het regent de hele dag of je hebt van die mooie, maar heel vervelende sneeuw die in ijs verandert. Oke, genoeg gezeurd :) Het is onesie-weer! Ook fijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha inderdaad, genoeg gezeurd. We zullen er toch even doorheen moeten!

   Verwijderen
 17. Ooh dat stomme OV! Erg handig zo'n trein of bus, maar dan moeten ze wel rijden, haha! Dat geld tekort herken ik helaas ook maar al te goed. En ja die december kilo's willen er ook maar niet af :(. Nog even en het is weer februari! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De no buy maand vind ik nu al lastig, helemaal omdat ik net een 'wishlist' artikel op de planning heb gezet, haha! Erg leuk en herkenbaar artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is inderdaad helemaal niet slim om dat te doen terwijl je een no buy month hebt!

   Verwijderen
 19. Fijn artikel! :)
  En best wel een goede tip ook, die "no buy" month.. Ik had er nog niet over nagedacht, maar misschien is het wel een goed idee deze toe te passen. Eind januari ben ik jarig; dus ik vind het wél een fijne maand :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk om te lezen. Het lijkt me doodeng om met veel sneeuw in de bergen te rijden. Haha! Voor mij een reden waarom ik niet op wintersport durf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat is inderdaad ook niet voor iedereen weggelegd. Denk maar niet dat ik ooit achter het stuur zal kruipen dan!

   Verwijderen
 21. IEWL vooral vandaag is het echt zo een rot dag! ik moet trouwens snel ook eens een no buy month inlassen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh no wat naar dat je zo hard bent gevallen! Hoop dat de blauwe plekken snel wegtrekken! En een NoBuy maand is het zeker haha gelukkig ben ik wel jarig aan het einde van de maand. Op naar meer blogvoer! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dat is dan weer een heel erg positief puntje van de maand januari :-)

   Verwijderen
 23. Ik heb deze maand ook nog geen kleding of beauty producten gekocht!
  Eigenlijk helemaal niets aan spullen, bedenk ik me net.
  Want idd... December was duur! Heel duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuk om te lezen! Sneeuw is prachtig, alleen niet fijn in het verkeer. Wat vervelend dat je bent gevallen! Mijn no-buy month is nu al niet gelukt. Ik ben tante geworden heb ik heel veel leuke spulletjes gekocht voor mijn kleine nichtje. No buy month is dus niet gelukt maar ik had wel een goede reden! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 25. jeetje, het reizen is verschrikkelijk! Ik reis vier uur per dag en gelukkige vallen tot nu toe de vertragingen mee maar ze beginnen te komen, rot NS. Sneeuw vind ik leuk, als het daarna maar weg gaat en we er geen last meer van hebben. Dat geld, it's a big problem ...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik ga altijd met de auto naar school heb een hekel aan ov .

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wooooow 3 uur reizen voor school, waarom ga je niet uit huis? Vanwege Joost of? Aan de andere kant bespaart wel geld voor andere dingen maar lijkt me niet ideaal. En een no buy month is wel lastig aangezien alles nu in de sale s!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heen en terug samen he! Ik heb er gewoon nog niet zo'n behoefte aan denk ik..

   Verwijderen
 28. Herkenbaar dat lange reizen en gevloek op het OV ;-) Gelukkig heb ik dit jaar nog nergens last van gehad!
  En eigenlijk heb ik tot nu toe nog geen ergernissen gehad in januari, hopelijk blijft dat zo haha. Al is januari wel altijd zo'n saaie maand, na al feestdagen van december!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb echt een hekel aan sneeuw en die koude temperaturen! Ik moet deze maand ook wat op mijn rekening letten. Die tentamens zijn dan toch nog voor iets goed. Zo heb ik immers geen tijd om te shoppen :) Jammer dat je niet op kamers zit als je elke dag 3 uur moet reizen! Ik moet amper 40 minuten op de trein, gelukkig.. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een leuk artikel! Ik vind momenteel de regen en de harde wind echt vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuk artikel! Heel herkenbaar die puntjes! Gelukkig heeft het nog niet heel veel gesneeuwd, anders was het echt een mega drama geweest met het OV

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!