Pagina's

10 dec 2014

Je blog combineren met je drukke agenda


In bloggen gaat af en toe best wat meer tijd zitten dan de meesten denken. Inspiratie opdoen, fotograferen, artikelen schrijven, foto's bewerken, spelling checken, andere blogs lezen, mails beantwoorden en natuurlijk ook events bezoeken - die overigens meestal niet om de hoek zijn -. Hoe combineer je dit nu met de rest van je overvolle agenda? Zelf volg ik een voltijd HBO studie en daarnaast probeer ik ook nog iedere dag goede content voor jullie neer te zetten. Hoe ik dit doe? Vandaag een paar tips om je blog te combineren met de rest van je drukke agenda!

Plannen
Plannen is in mijn ogen de belangrijkste tip die ik je kan geven. Iedere week begin ik standaard met een overvolle agenda voor m'n neus. Tentamen of belangrijke deadline in zicht? Dat wordt een artikel extra schrijven wanneer ik een middag geen college heb. Natuurlijk moet een blog wel leuk blijven, het is immers een hobby. Wanneer ik een keer écht geen zin heb om met m'n blog bezig te zijn - dit is gelukkig heel zelden -, doe ik het gewoon niet. Beter geen artikel dan een afgeraffeld kladje. 

To-do lists
Af en toe voel ik me net Lena Lijstje want echt waar, er gaat geen dag voorbij zonder to-do list. Ik sta op, bekijk mijn weekplanning en bedenk wat er vandaag allemaal gedaan moet worden. Schijnt de zon vandaag? Fotograferen! Er is niets fijner dan heel je to-do list af kunnen strepen na een drukke dag. Een dag heeft helaas maar 24 uur en het is natuurlijk onwijs fijn dat je het gevoel hebt gehad dat je er werkelijk álles uit hebt gehaald.

'Nee' durven zeggen
Toen ik net begon met bloggen wist ik niet hoe gedetailleerd mogelijk ik iedereen terug moest mailen. Hoe ik mijn lay-out gemaakt had, hoe een eigen domein werkte etc. Ik weet nu inmiddels dat ik er simpelweg geen tijd voor heb. Wanneer er veel vragen gesteld worden maak ik er gewoon een algemeen artikel over - zoals het artikel over mijn eigen bedrijfje! -, waardoor ik waarschijnlijk nog veel meer mensen kan helpen met hetzelfde probleem. Ook uitnodigingen voor events voelen nog steeds als een cadeautje, toch komt het besef langzaam dat het niet lukt om iedere keer naar Amsterdam te reizen. Durf nee te zeggen, denk ook aan jezelf.

Effectief werken
Voorkom afleiding! Probeer wanneer je aan het werk gaat voor je studie, baan of blog in een rustige omgeving te zijn waardoor je het snelste werkt. Wat bij mij ook erg goed werkt is om alle overige dingen uit te schakelen. Eventjes geen telefoon, Facebook of Twitter doet al wonderen! Omdat ik iedere dag al bijna drie uur reistijd kwijt ben aan het studeren in Tilburg, is het ook handig om tijdens die treinrit alvast een college door te nemen of een blogje te schrijven. Effectief werken scheelt véél tijd!

Tevreden zijn
Natuurlijk is niemand perfect en valt er aan ieder artikel nog wel wat te verbeteren. Echter úren naar hetzelfde artikel staren op zoek naar foutjes en verbeteringen heeft geen zin. Probeer tevreden te zijn met wat je hebt. Je hebt niet voor niets lezers die graag weer terug komen om je content te lezen. Misschien dat je nu zelfs op een avond wel twee in plaats van één artikel kunt schrijven!

Vooruit werken
En last but not least, vooruit werken natuurlijk! En ik moet jullie ook meteen eerlijk bekennen: ik ben er slecht in. Hoe fijn is het dat je back-ups klaar hebt staan na een dag overwerken of een zwaar tentamen? Dit scheelt aanzienlijk veel stress en zorgt er ook nog eens voor dat je niet om 01:00 uur met hangende oogjes een artikel aan het schrijven bent terwijl je je slaap véél beter kunt gebruiken.

Hoe combineer jij je blog met je drukke agenda?

102 opmerkingen:

 1. Mooi en fijn artikel! Bloggen is heerlijk, zolang het geen 'moeten' is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik vind het ook niet eenvoudig om mijn blog te combineren met mijn studie en stage. Vooruit werken en tevreden zijn moet ik echt nog leren. Ik begin vaak nog de avond voordien aan een artikel en zit het dan nog 3 keer na te lezen en te veranderen, waardoor ik op die avond inderdaad twee artikels had kunnen schrijven in plaats van één. En achteraf besef ik dan dat het artikel er voordien eigenlijk bijna even goed uitzag, dus dat ik mijn tijd beter in iets anders had gestoken. Maar ach ja, dat perfectionisme heeft ook zo zijn voordelen he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Kim! Ik doe precies hetzelfde, al ben ik wel wat minder perfectionistisch dan voorheen!

   Verwijderen
 3. Ik vind het soms ook wel moeilijk om alles te combineren, 27 uur werken in de week, kind en gezin. Maar ik haal er zoveel plezier uit. Plannen is mijn zwakte, maar toch komt het elke week weer goed met de artikelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De beste tip is nog wel om gewoon alles uit te zetten, de radio, Facebook, mobieltje etc. om dan lekker door te werken, want dat werkt toch het best voor mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw supertips en zo trots op je hoe je alles weet te combineren! Mag je echt heel trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel handig vooral een schema inplannen! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk artikel om te lezen. Plannen en gedeeltelijk vooruit werken is inderdaad ergbelangrijk om te doen. Ik werk zelf fulltime 38u i.d. week en als ik niet plan komt er niets van terecht, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Marloes! Ik vind het zo knap dat je naast je fulltime baan iedere dag een artikel voor ons hebt klaar staan. Super!

   Verwijderen
 8. Wauw, werkelijk waar een super artikel! Vind het altijd knap hoe mensen dat doen. Ik heb ook echt letterlijk altijd een to do lijstje. Anders wordt het zo'n chaos van in mijn hoofd dat ik vervolgens helemaal niets doe hihi. Mooi geschreven hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad, vooruit werken is zooo handig! Maar ook ik ben er slecht in helaas..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij zijn er maar een handjevol mensen die dat voor elkaar krijgen, haha!

   Verwijderen
 10. Haha, Lena Lijstje! (Dat zijn trouwens hele leuke leesboeken!) Mag ik ook bij jouw 'club' horen? ;-) Ik leef op lijstjes. Niet normaal. Ehh, soms vergeet ik wel eens iets weg te gooien. Niet altijd handig, maar ja. Aankomende week heb ik hele druk week: fulltime werken én iedere avond een afspraak. Vandaag ga ik dan ook hard werken aan mijn artikels. Thanks voor je fijne tips! Nu nog uitvoeren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik begrijp volledig wat je bedoelt. Ik werk full-time en ernaast probeer ik ook ervaring als visagist op te doen. Het enige wat werkt is af en toe vooruit werken, maar soms mankeer ik soms ook die tijd :( Ik doe mijn best en meestal lukt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt heel knap dat jij naast je studie dagelijks artikelen post. Ik vind vier artikelen (om de dag) al wel genoeg hoor (voor mezelf dan haha). En inderdaad vooruit werken is heel handig, vooral in tentamenweken.. Dan zit mijn hoofd zó vol dat ik niet eens inspiratie heb. XO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel Inge! Vier artikelen per week is natuurlijk ook onwijs knap naast enen studie!

   Verwijderen
 13. Heel fijne post! Ik ben ook echt van de lijstjes en het plannen. Vooruit werken lukt mij helaas zelden, maar dat is een goed voornemen voor 2015 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo herkenbaar! Daarnaast baal ik zo dat het zo vroeg donker is, wat foto's maken betreft. Heb jij goeie lampen ofzo? x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog geen lampen, maar probeer op ieder vrij minuutje foto's te maken als het nog licht is. Wel ben ik nu op zoek naar goede softboxen, alleen nog even kijken welke er de beste zijn!

   Verwijderen
 15. Good artikel babe! Bij mij werkt het altijd heel goed om vooruit te werken en dat ook echt van mezelf te verlangen. Op die manier ben ik altijd voorbereid op onvoorziene omstandigheden. Dagelijks bloggen vereist gewoon enige planning! :) Je doet het goed meis, al die comments, volgens mij lezen ontzettend veel meiden met veel plezier jouw blog! Ga zo doooooor! Hele dikke kus en bedankt voor alle lieve reacties die je altijd op mijn blog achterlaat schattie :)
  xxxjes Frederique
  http://fablefrique.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah graag gedaan, je hebt een hele leuke blog! Super lief van je <3

   Verwijderen
 16. Ik kan me echt vinden in de tips die je hier geeft. Vooral dat efficient werken, oh oh wat is dat lastig. Ik betrap mezelf erop om YouTube filmpjes te gaan zitten kijken tijdens mijn vrije uurtjes waar ik eigenlijk graag wil bloggen. Ik moet echt nog wat strenger worden voor mezelf (: Leuk dat je dit zo deelt! Herkenbaar haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, bloggen moet natuurlijk ook een hobby blijven en af en toe een momentje voor jezelf kan best goed zijn! <3

   Verwijderen
 17. Wat een leuk lijstje! Heel herkenbaar ook haha! Heel fijn geschreven xo

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allemaal tips die ik ook toepas en dat werkt eigenlijk prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. leuk artikel!
  Ik vroeg mij eigenlijk af of je een artikeltje wil maken over hoeveel je per jaar betaalt aan je site en hoe je zoiets maakt en ontwikkelt?
  Ben daar heel benieuwd naar! Zit er zelf ook over na te denken om een blog te beginnen, alleen vraag me dan wel af hoeveel zoiets kost?

  Misschien een ideetje voor een artikel?:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga even kijken of ik hier genoeg inspiratie voor hebt en dan wil ik er natuurlijk maar al te graag een artikeltje over schrijven!

   Verwijderen
 20. Ik hanteer zowat dezelfde dingen! Leuk artikel! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een fijn artikel, Lena Lijstje! Hahha. Vroeger las ik de boekjes van Lena Lijstje altijd. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft het puntje tevreden zijn. Hoe moeilijk dit ook is! Echt een fijn artikel, Denise. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Vooruit werken werkt ook goed voor mij, zo is mijn planning ook gelijk een stuk overzichtelijker. Mooi rijtje met tips heb je ons voorgeschoteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel handig artikel is dit. Ik combineer mijn blog met mijn werk en soms is dat best pittig. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Plannen is inderdaad het keyword!
  Maar het weer/gebrek aan zonlicht schopt mijn planning wel eens in de war, omdat ik geen foto's kan maken. Het wordt tijd voor softboxen...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel nuttige tips! Ik heb zelf geen blog, maar schrijf voor deze van mijn beste vriendin. Ik moet 'maar' vier artikels per week schrijven maar nu ik op het punt sta om te gaan samenwonen met mijn vriend heb ik het wel heel erg druk gekregen. Vandaag had ik een beetje tijd en heb ik super productief vooruit kunnen werken, ook heb ik een lijstje gemaakt met welk artikel ik op welke dag wil posten, zodat ik daar al niet meer over hoef na te denken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind vier dagen in de week ook onwijs veel, helemaal nu je gaat samenwonen. Knap hoor!

   Verwijderen
 26. Wat een goede tips! Ik vind vooruit werken ook erg moeilijk, ik wil graag dat het actueel is. En ik ben heel perfectionistisch, de tijd die ik aan een artikel besteed had ik ook kunnen besteden aan twee.. X

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hele fijne tips! Ik werk vooral vooruit en ik plan heel veel.. Zo combineer ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een fijne tips! Planning is the key for everything! Ik maak ook ontzettend veel to do lijstjes etc, om het allemaal voor elkaar te boxen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een goede tips Denise! Ik ben het helemaal met je eens. Plannen is zo belangrijk! Schrijven, schrijven en nog eens schrijven! Ik vind dat jij het knap combineert met je studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk artikel! Ik blog vooral wanneer ik tijd en zin heb. Na een lange werkdag kan ik mij meestal niet zo gemakkelijk aan mijn blog zetten en meestal zitten de weekends ook propvol. Toch hou ik van bloggen en zou ik er voor geen geld van de wereld willen mee stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik werk vooral vooruit. Ik probeer elke dag een artikel te plaatsen, wat me tot nu toe gelukt is. Maar ik werk 4 dagen in de week en sport 3 avonden in de week, heb dus ook niet altijd tijd om elke avond achter mijn laptop te zitten. Er komen zelfs dagen voor dat ik gerust 4 dagen achter elkaar mijn laptop niet aan zet.. Goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Heel erg handig artikel! Ik maak zelf ook altijd to do lijstjes, zo handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een goede tips zitten ertussen, ik heb hier ook zeker wat aan. Lief dat je het met ons deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hele handige tips! Ook een erg overzichtelijk artikel, erg fijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ah dit is echt zo een fijn artikel om te lezen! Ik heb heel wat aan deze tips x

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Heel leuk om dit te lezen!
  Ik geraak er nooit om vooruit te werken, moet ik echt wel eens doen!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Handige tips zeg! Ik ben ook niet zo'n ster in vooruit plannen helaas. xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik ben de laatste tijd echt niet goed in effectief en productief zijn. Eventjes op de bank liggen, candy crush doen, twitter bekijken en foto plaatsen op instagram. Daar moet ik echt aan gaan werken. En ik krijg het ook altijd voor elkaar om op het laatste moment nog mijn artikel te schrijven. Ik heb nog wel werk aan de winkel :P

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dit zijn echt hele handige tips! Ik ben namelijk nog een beginner maar ik wil zeker gaan uitbreiden naar een blog waar ik dagelijks iets zou willen posten =) Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat een handige tips! Ik ga denk ik maar eens even een schriftje kopen waar ik allemaal to do lijstjes in maak. Lijkt me heel fijn werken en geeft ook een beetje rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Goed artikel! Ik vind het echt knap dat je dit ook nog eens naast je drukke studie doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Goed artikel! Ik vind het zelf best lastig combineren. Vooral omdat ik ook nog met mijn vermoeidheid zit. Ik beperk meestal eerst het aantal blogs die ik dagelijks bekijk, dat scheelt ook heel veel tijd. Als ik dan wat meer tijd heb, kijk ik ook op wat overige leuke blogs. Op middagen zoals deze, wanneer ik wat eerder vrij ben dan gepland, probeer ik vooruit te werken. Dat is inderdaad heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Bij mij is de organisatie vaak ver te zoeken, ik heb namelijk wel wat moeilijkheden om het bloggen te combineren met mijn studie aangezien ik elke dag wel groepswerken, papers of taken moet maken! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 44. ik probeer te plannen, maar vaak mislukt dit, haha.! ik werk 4 dagen in de week en in het weekend plan ik ook nog allerlei sociale dingen, dus tussendoor 'moet' ik bloggen. xx liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Zeer handige tips! Ik vind het echt geweldig hoe jij je fulltime studie zo goed met je blog kan combineren :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Bij mij is plannen en lijstjes maken echt de key om het te combineren met mijn studie. Ik plan vaak al drie weken van te voren waar ik allemaal over wil schrijven, geeft echt wat meer rust en houvast voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dit is zo een handig artikel! Ik zit zelf nog op school in mijn examenjaar en het is extreem druk, ik heb rijlessen, ik werk en ik blog. Het wordt soms zo super druk. Vooruit schrijven en goed plannen helpt me enorm. Erg fijne tips ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik deel het precies zo in en schrijf op een dag heel veel en dan kan ik de andere dagen wat rustiger aan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat een handige tips! Vooral het vooruitwerken lukt mij ook niet altijd, maar het zal wel echt veel tijd schelen. Ik maak nu vooral in het weekend gewoon planningen en ga dan lekker een dagje goed aan de slag. Fijn artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat knap dat je alles zo goed weet te combineren! Je geeft fijne tips. Ik kan ook niet zonder to-do lijstjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Super handig! Niet alleen voor bloggen maar ook voor andere dingen eigenlijk. Ik zelf heb een leuk boekje van de hema waarin ik alles plan voor mijn blog. Dan doe je wat goeds en je hebt ook nog is een super leuk boekje haha x

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!