Pagina's

6 jul 2015

5 redenen waarom je écht vaker de fiets moet pakken


De zomer is weer van start gegaan, het lekkere weer is begonnen: geen excuses meer om die fiets in de garage te laten staan! Vandaag geef ik jullie vijf redenen waarom je écht vaker de fiets moet pakken. Ondanks dat het natuurlijk veel gezonder is dan de auto, heb ik ook nog een paar andere belangrijke argumenten voor jullie. Kijk je met me mee?

Het is erg gezond
Tsja, allereerst is het natuurlijk véél gezonder om jezelf richting de plaats van bestemming te BEWEGEN in plaats van maar te gaan zitten. Ik weet helaas uit eigen ervaring dat het erg verleidelijk is om de bus te pakken en deze kostbare minuten óók te besteden aan het checken van je Facebook tijdlijn, het maken van een selfie omdat je toch echt een nieuwe profielfoto nodig hebt én in de tussentijd ook nog je ontbijt wegwerkt (en ja, ik maak me hier veel te vaak schuldig aan). In plaats daarvan kun je met de fiets heel wat calorietjes wegtikken, zelfs al in de vroege ochtend. Kun je die work-out 's avonds ook wel een keertje overslaan :-)

Je krijgt er een mooi kleurtje van
Nu de zomer officieel begonnen is en het zonnetje heerlijk schijnt, is het weer ook geen excuus meer om je bakfiets, heren transportfiets van Fietsen op Fietsen of je oude stationsbakkie in de garage te laten staan. Tijdens je fietstocht richting het station, de stad of die lekkere sushi tent kun je zelfs nog een paar zonnestralen inclusief een mooi bruin kleurtje meepakken. Daar hoef je echt niet voor in bikini in de zon te liggen (maar ik moet bekennen dat dat stiekem wel een stuk relaxter is..)

Het is gratis en voor niets
Waar je in het openbaar vervoer nog wel eens wat tientjes neer kunt tellen en je auto ook niet op gratis benzine rijdt, is fietsen wél gratis. Gewoon voor niets! Komt daar ook nog eens bij kijken dat je al die verschrikkelijke files en vertragingen kunt ontwijken. Je fietst namelijk op het tempo wat jij fijn  vindt!

Je kunt extra lang in bed blijven liggen
Herken je dat probleem dat je 's ochtends een flinke sprint naar de bus moet trekken omdat 'ie weer eens een minuut eerder vertrekt dan eigenlijk gepland is? Of dat de bussen niet op elkaar aansluiten en jij vervolgens iedere dag twintig(!) minuten lang moet wachten, wetend dat je deze kostbare minuten ook in bed door had kunnen brengen? Ik herken het helaas érg goed, waardoor fietsen mij iedere ochtend bijna een half uur langer slapen oplevert. En ik heb echt heel veel over voor dat half uurtje extra slaap.

Een fiets is eigenlijk ook best wel mooi 
Een fiets kan tegenwoordig ook gewoon erg mooi zijn. Om eerlijk te zijn heb ik jarenlang gedacht dat fietsen iets stoms was (maar ja, ik moest wel, mijn school was bijna 5 km fietsen), gelukkig weet ik nu wel beter. Alle designs zijn tegenwoordig te krijgen, van knalroze met glitters tot fietsen met een transportrekje. Geen probleem, een fiets is tegenwoordig een prima accessoire, daar hoef je echt die leuke Michael Kors tas niet voor aan te schaffen...

Fietsen met dit heerlijke zomerweer is dus eigenlijk zo erg nog niet. Je werkt meteen aan je dagelijkse workout, kunt in plaats van buskaartjes kopen sparen voor dat leuke paar nieuwe schoenen en in de meeste gevallen ook nog een paar minuten langer in bed spenderen. Voor mij genoeg redenen om die fiets toch écht weer uit de garage te trekken. Nu nog volhouden :-) Waarvoor pak jij altijd de fiets?

Liefs,
Denise

31 opmerkingen:

  1. Soms mis ik het fietsen wel, ga nu bijna nooit meer met de fiets. Tja, dat krijg je als je moeder je fiets heeft verkocht hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik fiets nu eigenlijk best vaak, want ik moet elke dag (18 km) heen en terug naar school fietsen.
    Maar nu het bijna zomervakantie is hoop ik eigenlijk minder te gaan fietsen (opes..)
    Liefs, Jonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou echt enorm van fietsen! Met een fiets ben je inderdaad soms sneller, het is gezond en ook best leuk om te doen (vooral op vakantie) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind fietsen geweldig haha! Fiets echt al vanaf ik heel klein ben overal naartoe. Heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ga op dit moment bijna nooit meer met de fiets, al mis ik dit soms wel! Ik ga liever met de bus, op dit moment dan. Anders moet ik nog aan het onderstaande voldoen. Wat ik dan meteen weer erg extreem vindt. Slecht van mij, hahaha!

    Ik heb dit denk ik doordat ik elke dag 30 km moest fietsen. Heen 15 km en terug 15 km naar de middelbare school. Dat 4 jaar lang, dan ben je het fietsen toch ook wel eens een beetje beuh, ten minste ik wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt echt helemaal gelijk! Ik woon ongeveer 25 minuten fietsen van mijn werk, maar pak uit gemak vrijwel altijd de auto (dat is bovendien sneller, dus makkelijker als ik een beetje laat ben haha!), maar eigenlijk moet ik met dit weer gewoon inderdaad veel vaker de fiets gaan pakken en dat roep ik inmiddels ook al 1,5 maand, oeps! Deze week maar eens proberen te gaan fietsen, haha! Enne, stiekem vind ik fietsen ook wel heel fijn gewoon (behalve als het koud, nat of heel winderig is):)

    xx Alex

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh enne, ik heb 2 fietsen, dus daar kan het sowieso niet aan liggen, hahaha!

      Verwijderen
  7. Er bestaan tegenwoordig inderdaad hele mooie fietsen! Ik fiets zelf best veel maar mijn fiets is best een rammelbak. Ik ga binnenkort toch maar even kijken voor een nieuwe haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik fiets eigenlijk nooit meer omdat ik ook geen fiets meer heb maar ik wil er wel weer 1 . Fietsen is soms best lekker en kleine stukjes kunnen makkelijk ipv de auto te pakken . Ik wil wel een roze .

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb zeker een jaar niet meer gefietst omdat ik nu een auto heb en veel loop of met OV onderweg ben. Slecht he! Het is er nu wel perfect weer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik fiets zeker weklijks naar mijn werk, hoewel ik toch veeel liever de auto pak hoor haha. Ik moet dan toch zeker een half uur fietsen. Verder vind ik fietsen niet heel erg, maar eventjes lopen naar dorp vind ik veel fijner.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb geen fiets en doe alles op de scooter of de trein. Na jaren elke dag 40 minuten heen en 40 minuten terug fietsen ben ik het zó zat. Ik mis fietsen totaal niet, hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ahhh leuk artikel! Ik houd echt van fietsen! Ik woon zelf in een stad, waardoor alles met de auto soms onmogelijk is of 3 euro per uur parkeren is en dan nog moet je omrijden! Ik fiets vier keer per week naar mijn werk en regelmatig naar de stad en ik ben er echt gek op!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik fiets ook graag! Voor mij is het vaak sneller en ook tof: Je ziet/ervaart veel meer en kunt gelijk afstappen als je iets ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi!

    Leuk artikel ! Ik moet ook echt wat vaker de fiets gaan pakken , ik probeer het wel steeds meer met boodschappen doen en andere dingen die hier in de buurt zijn. Voor school moet ik helaas met de auto, dit is met de auto al een half uur namelijk. 2 en half uur fietsen is me dan toch echt tever!

    lieefs

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind fietsen niet zo vervelend. En inderdaad dat je er een mooi kleurtje van krijgt is ook een goede motivatie haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb een haatliefde verhouding met fietsen! In de zomer vind ik het meestal wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik pak eigenlijk altijd wel de fiets! Vind het wel fijn om in beweging te zijn voordat ik naar school of werk ga :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik pak, echt heel slecht, alleen de fiets als ik een dagje ga fietsen. Zoals afgelopen weekend naar Vlissingen en West-Kapelle. Eigenlijk zou ik het vaker moeten doen. Heel soms fiets ik trouwens wel naar de stad toe, dat is voor mij ook 8km heen en 8km terug. Misschien morgenavond eens naar yoga toe op de fiets

    BeantwoordenVerwijderen
  19. haha ik doe heel vaak de fiets pakken! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Nu ik in Engeland woon mis ik het fietsen zo erg!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik fiets elke dag naar het station! En nu ik vakantie heb probeer ik wel even naar de stad ofzo te fietsen. Zo belangrijk om goed te bewegen! Met name om dat extra beetje slaap baal ik gewoon als ik een keer met de bus moet haha. Het vervoer sluit echt helemaal niet op elkaar aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk om te lezen! Fietsen kan inderdaad heel handig zijn, maar mijn bus gaat om de 10 minuten dus dat vind ik dan fijner. Bovendien is het altijd zo druk op Utrecht Centraal, dan moet ik ook nog helemaal omlopen, pff! Nu ik in Groningen ben bij mijn ouders fiets ik weer veel meer, met het lekkere weer is dat helemaal geen straf. X

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ik vind vooral chil dat je er bruin van wordt tijdens het fietsen hahah

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Als het kan moet je zeker de fiets nemen! Ik heb helaas nooit de kans om een fiets te nemen (ik werk op 45 minuten rijden van mijn thuis, boodschappen doe ik altijd in grote hoeveelheden,..) dus ik heb zelfs geen fiets meer, maar moest ik bijvoorbeeld dicht bij mijn werk wonen zou ik het zeker doen!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik moet zeggen dat ik echt te weinig de fiets pak. Alleen wanneer ik echt boodschappen ga doen, maar verder eigenlijk nooit. Voor school en alles neem ik gewoon het OV. Misschien moet ik deze vakantie even korte tripjes maken naar leuke plekken in de buurt op mijn fiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Fietsen is ook best fijn. Ik haat het alleen héél erg als het regent en dan ga ik gewoon lekker voor de bus. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik fiets nog steeds echt overal naartoe, hoewel ik ook mijn rijbewijs heb. Door weer en wind: ik zit op mijn fiets hoor! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Jaaa, fietsen is heerlijk! Altijd als ik lange tijd in het buitenland ben, mis ik het om lekker op de fiets te kunnen stappen. Wat dat betreft is Nederland ideaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een leuk artikel! En wat een mooie foto's heb je toch altijd op je blog ;-)
    Ik vind fietsen ook erg belangrijk, en ook lekker makkelijk, hihi! XX Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!