Pagina's

18 mei 2015

Photo Diary #46 - Sushi, terrasje en 31 maanden samen


Zoals eigenlijk bijna altijd was ook deze week weer erg druk. Onbeperkt gamba's eten van de barbecue, bijkletsen met vriendinnen op het terras en genieten van de lekkerste zelfgemaakte sushi ooit! Daarnaast was ik ook nog eens 31 maanden samen met Joost, time flies! Kijk je met me mee?


Helaas, de mei-vakantie is voorbij en er moet weer gewerkt worden. Er staat vandaag een drukke schooldag op de planning vol met colleges, maar gelukkig werkt het weer een beetje mee en schijnt de zon volop. Tijd om voor het eerst mijn nieuwe zwarte jasje van Expresso te dragen, prettty!

Om mezelf een hart onder de riem te steken op deze fantastisch mooie dag - waarin ik alleen maar binnen zit - koop ik op weg naar school dé beruchte pastasalade. Het is inmiddels al weer weken geleden dat ik er van kon genieten.


Gelukkig blijkt deze dag lang zo erg niet, de colleges schieten lekker op en ik zit zelfs om 15:00 uur weer in de trein terug naar huis. De temperaturen lopen inmiddels op tot een graad of 27, oké dit kan maar één ding betekenen. Terras!

Samen met een van mijn beste vriendinnetjes klets ik gezellig bij onder het genot van een koude ice-tea en natuurlijk kunnen ook vandaag de bitterballen niet ontbreken. Terras staat in mijn woordenboek gelijk aan bitterballen.


Om 17:30 uur houden we het weer voor gezien en lopen we richting de bus, maar niet voordat het eerste ijsje van het jaar gehaald is bij de lekkerste ijssalon in de stad. Welke smaak ik altijd kies? Citroen!!!!

Helaas ligt er nog een mega lange to-do list op me te wachten wanneer ik terug kom. Zoals je ziet is er bar weinig afgestreept en de hoop om hem nog af te werken is ook ver te zoeken. Zelfs op het moment dat ik deze Photo Diary schrijf - bijna vijf dagen later - is nog niet alles afgewerkt. Slecht, heel slecht.


Selfie! Ik ben nog steeds gezegend met een lekker bruin kleurtje van de Egyptische zon! :-)

Mama maakt 's avonds de lekkerste aardbeien smoothie die ik ooit geproefd heb. Achteraf blijkt wel een beetje waarom, er zat namelijk een veel te grote - en veel te lekkere - hoeveelheid roomijs doorheen. Niet gezond, maar wel lekker.


Woensdag pak ik na een lange dag op school de trein terug naar huis, er staat namelijk weer iets leuks op de planning vanavond! Samen met de vrienden van Joost en twee vriendinnen eten we gamba's van de barbecue, drinken we heel veel wijntjes en wordt het uiteindelijk erg laat voor ik in bed lig. 


Tsja, donderdag is het Hemelvaartsdag en dat betekent wéér een vrije dag, wat gelijk staat aan bitterballen op het terras. Af en toe lijkt mijn leven best eentonig, geloof ik :-). Geloof me, het verveelt nooit!

Terwijl ik richting het café loop waar Joost zich bevindt, spot ik Dries Roelvink ook nog even op het podium. Het is vandaag namelijk smartlappenfestival, waarbij echt de meest vreselijke muziek wordt gedraaid... Snel doorlopen.


Onverwachts besluiten Joost en ik het er maar weer eens van te nemen - nee, echt, door deze diary's kom ik echt tot de conclusie dat we veel te vaak uiteten gaan... - en zoeken we tevergeefs naar een goed excuus. Ach, over twee dagen zijn we al weer 31 maanden samen. Reden genoeg voor een heerlijke pasta met zalm, tomaatjes en pesto en een goed glas wijn! 


Vrijdag doe ik het lekker rustig aan, gelukkig heb ik een vrije dag en in mijn ogen betekent het dan ook dat ik vandaag werkelijk NIKS ga doen. Wel ben ik de laatste dagen erg actief op de fiets, nu het zonnetje lekker begint te schijnen vind ik het helemaal niet erg om af en toe een stukje te trappen. Goed bezig!

De smoothies van mama waren een stuk lekkerder, maar deze variant met roomijs, sinaasappel, aardbei en banaan mag er ook zeker wezen. Heerlijk én betaalbaar die homemade smoothies!


Gelukkig lukt het prima om vrijdag ook echt niets te doen en nestel ik me samen met Joost en die heerlijke smoothies op een bank in de tuin.

Waar we héél veel afleveringen van Suits kijken. Ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen!


Ik heb al weer dagen zin in sushi en wanneer ik iets in mijn hoofd heb, tsja.. Dan gaat het net zo lang door totdat ik het ook daadwerkelijk doe. Mijn portemonnee laat het niet toe om weer richting Sumo te rijden, dus ik haal alle ingrediënten voor een goede portie sushi bij de Albert Heijn en vertrek vol goede moed naar huis.

Twee uur later staat er een enorme hoeveelheid sushi voor mijn neus. Het is serieus de beste sushi die ik ooit gemaakt heb, zó lekker!!! Het enige wat mist is zijn de sesamzaadjes, maar die bedenk ik er voor deze keer wel gewoon bij :-)

Liefs,
Denise

56 opmerkingen:

  1. Zo te zien was dat echt een week genieten met al die lekkere foodies en drankjes <3 En ik geef jullie groot gelijk, er is altijd wel een reden voor een feestje, gefeliciteerd met jullie 31 maanden samen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij een gave week en vooral heel erg gezellig! Leuk om een kijkje in je leven te mogen hebben gezien. 31 maanden alweer, gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoveel lekkere dingen te zien in deze photodiary! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die zelfgemaakte sushi ziet er zo lekker uit! Je zou zo je eigen restaurant kunnen openen joh, haha. Wat een leuk overzichtje! Gefeliciteerd met jullie 31 maanden! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat heerlijk al die etentjes! Helemaal als het weer het toelaat en je lekker met een wijntje het terras op kan. Daar mogen inderdaad altijd redenen voor worden gezocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmm heerlijk al dat lekkere eten! En die smoothies ziet er ook yummy uit. Doet me eraan herinneren dat ik ook weer een smoothie blender wil halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb jij een heerlijke weekje gehad! Ik ben ook zo gek op terrassen! En gefeliciteerd met jullie 31 maandjes <3

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jouw foto's zijn altijd zo mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er uit als een hele fijne week! De pasta bij Il Fornaretto is zo lekker <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw 31 maanden samen, jullie zijn dan ook wel echt een prachtig stel. Wat een mijlpaal en oh sushi daar heb ik ook wel zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ahh wat een heerlijk eten komt er voorbij op je foto's! Lekker lekker! Fijn weekje heb je achter de rug zo te zien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Haha veel eten weer! Bij mij staat er ook regelmatig wat eten op de foto in mijn diary's, lekker toch! Heerlijk sushi & pasta = lekker weekje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Door die Photo Diary's iedere week besef ik me pas hoeveel foto's ik maak van eten, hmpf haha!

      Verwijderen
  13. Heerlijk dat je nog zo mooi bruin bent! Jaloers haha! En de pasta met zalm ziet er heerlijk uit! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Is Suits echt zo leuk, ja? :) Ik twijfel steeds om te gaan kijken maar ik doe het mezelf nog even niet aan omdat ik er geen tijd voor heb momenteel!
    Haha, al die bitterballen! Mmmm <3

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ohhh jij met je food foto's, ik krijg er honger van! En die sushi ziet er goed uit! Anders ga jij woensdag in de keuken staan? Haha :D

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Weer zoveel food-foto's he haha. Heerlijk toch! Lekker van genieten :) Die milkshake ziet er zo al goddelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja sorry, was echt niet de bedoeling tot dat ik deze Photo Diary in elkaar aan het zetten was..

      Verwijderen
  17. Leuke foto's allemaal! Ik krijg spontaan trek in al die lekkere dingen! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ah ik ben ook echt fan van Suits, echt een verslavende serie! Gefeliciteerd met jullie 31 maanden! De smoothie met roomijs ziet er onwijs lekker uit.
    Liefs, Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Aah leuke foto's! Die smoothies zien er inderdaad heerlijk uit, en die sushi al helemaal <3. Gotta love sushiiii

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een leuke diary! Ziet er uit als een heerlijke week! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een heerlijke diary! Het ziet er heel erg gezellig uit! Van je vrije dagen mag je best genieten toch! Ik hoop je snel weer te zien tijdens een event!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Aaah sushi, heerlijk! Ik heb dat al zo lang niet meer gegeten.. ik mis echt wat :(. En congrats met de 31 maanden samen, super leuk! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Superleuke foto's weer Denise! En sushi vind ik altijd heerlijk!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een fijne week! Gefeliciteerd met jullie 31 maanden samen zijn!

    Het is trouwens heel raar, mijn Bloglovin' toont de laatste tijd maar één keer in de week ál jouw posts van die week. Haha, weird! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet het, iedereen heeft er bij mijn posts last van.. Ik snap er niets van, heb al een paar keer gemaild maar het wordt helaas maar niet opgelost :(

      Verwijderen
    2. Hihi, ik houd het zelf gewoon even in de gaten. Mis ik niets! :) Hopelijk wordt het snel opgelost!

      Verwijderen
    3. Ah super fijn om te horen, volgens mij is 'ie vandaag wel op Bloglovin verschenen toch?!

      Verwijderen
  25. Ik ben nog steeds niet begonnen aan Suits. Ga dat toch eens moeten doen, maar soms moet ik de tijd vinden

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Heerlijk hoe je alles probeert goed te praten en excuses verzint, hahaha! Zo herkenbaar, dat doe ik ook altijd... Maar eigenlijk helemaal nergens voor nodig, fijn dat je zoveel hebt om van te kunnen genieten, dus doe het vooral <3 Die zelfgemaakte sushi ziet er trouwens echt enorm lekker uit, knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik probeer er toch maar iets van te maken.. Zo veel eten, het is niet normaal meer!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!