Pagina's

17 mei 2015

Photo Diary #45 - Zes keer uiteten, Gouda en moederdag


Deze Photo Diary is helaas een paar dagen later dan normaal, maar omdat 'ie vol staat met heel veel lekker eten, een gezellig dagje Gouda en een overzicht van mijn afgelopen mei-vakantie wilde ik hem jullie niet weerhouden. Kijk je met me mee?


Na een heerlijke vakantie - waarin slapen, eten en zonnen het enige is wat je doet -, is het altijd een beetje lastig om het dagelijkse ritme weer op te pakken. Gelukkig weten mijn groepsgenoten me altijd weer te stimuleren, want tsja... er moet ook gewerkt worden!

Helaas voel ik al een beetje keelpijn opkomen. Echt waar, ik ben nooit ziek, maar na een week in Egypte met temperaturen van 35 graden - en soms hoger - en het verschil met Nederland en haar 13 graden kan ik het wel begrijpen. Slikken is redelijk pijnlijk, genoeg redenen om die heerlijke aardbei breaker bij de AH to go gewoon maar mee te nemen.


Gelukkig is de keelpijn woensdag nog niet zo erg dat ik thuis moet blijven en kan ik er na een dag saaie colleges zelfs nog een avondje bij Happy Italy aanplakken. Pasta, always a good idea! Ik neem de pasta met roomsaus, champignons en gerookte kip en Joost neemt een pizza met ham, parmezaan en rucola.

Al maanden willen we de pizza fragola - met aardbeien! - een keer proberen, maar iedere keer is het aardbeienseizoen net voorbij. Ondanks dat we na de pizza en pasta zo vol zitten dat er zelfs geen aardbei meer bij kan, besluiten we om het dessert maar gewoon mee naar huis te nemen.


Eh tsja... Ik geloof dat ik deze week de term 'geld moet rollen' wel erg letterlijk genomen heb. Ik heb fases dat ik weken niet buiten de deur eet, maar ik geloof dat deze week in de boeken kan als zes-keer-in-een-week-buiten-de-deur-eten. Donderdag lunchen Joost en ik na onze colleges in een gezellig tentje in Breda, we doen nog wat laatste boodschappen en vervolgens vertrekken we richting huis. Na een klein dutje voel ik me ongelofelijk beroerd. Ik heb koorts, voel me slap en mijn keel doet zo veel pijn dat ik zelfs niet meer kan praten. Shit.

De dagen die volgen zien er eigenlijk vrijwel allemaal hetzelfde uit. Bed, slapen, vitaminepillen, slapen, vloeibaar eten en hangen op de bank. De koorts verdwijnt uiteindelijk na drie dagen en na vier dagen wordt de keelpijn ook wat minder, gelukkig.


De rest van de dagen doe ik het rustig aan. Ik doe wat dutjes - vind ik helemaal niet erg, slapen kan ik áltijd -, lees ik de laatste roddels in die verschrikkelijke boekjes en bekijk ik de vlogs van Mascha. Aan bloggen ben ik de laatste tijd ook niet toegekomen, mede door deze wat beroerde dagen. Maar echt, ik ben terug en ik heb zó veel leuks voor jullie de komende tijd!


Zondag voel ik me eindelijk wat beter. Gelukkig... ik ga namelijk twee keer uiteten vandaag. Jup, wéér buiten de deur eten en hoogstwaarschijnlijk wéér niet heel gezond. Maar oké, ik heb twee goede redenen, ik kan zo af en toe weer slikken en weer een keer de deur uit gaan is ook geen verkeerd plan.  

Héél veel vitaminen tussendoor. Hell no dat die keelpijn weer terugkomt!


Na een kleine pauze vertrek ik 's avonds weer naar het volgende restaurant. Mijn opa en oma zijn namelijk 55 jaar getrouwd en dat moet gevierd worden. Ik dineer samen met mijn familie bij een luxe restaurant, maar voel me helaas nog niet veel beter. Met veel moeite werk ik een tomatensoep weg, zelfs een hoofdgerecht bestel ik niet. Het lekkere gerecht op de rechtse foto is dan ook van Joost, die at gelukkig voor twee :-) Gelukkig was de avond ontzettend gezellig - ondanks dat ik een paar keer buiten moest gaan staan omdat ik het zó warm had - en hoop ik dat we volgend jaar het 56e jaar kunnen gaan vieren.


Gelukkig voel ik me wanneer de mei-vakantie écht begint - maandag dus - een heel stuk beter. Dat mag ook wel, ik voel me inmiddels al een week beroerd en wordt er nu echt knettergek van. Lekker kroelen met mijn katje!

Dinsdag heb ik zin in sushi. Héél veel zin. Gelukkig heb ik een heel lief vriendinnetje die ook áltijd zin heeft in sushi en voor we het weten zitten we bij Sumo en eten we sushi tot we er bij neervallen. Heerlijk deze ongeplande afspraakjes!


Yes, ready to go! Het is donderdag, het zonnetje schijnt en vandaag staat er een dagje Gouda op de planning. Samen met mijn moeder, zusje, tante en oma vertrekken we richting de kaasmarkt, waar we allemaal nog nooit geweest zijn. Het is klein, maar ontzettend leuk om eens te zien. Zeker een aanrader!


En ik eet poffertjes met aardbeien op een terrasje in de zon. Genieten!

Na een wat deprimerende rondvaart - dit is dan ook het enige wat ik te klagen heb over Gouda - besluiten we nog een hapje te gaan eten. En weer is deze clubsandwich ontzettend goed.


Yeeey, happy selfie! Ik voel me goed, de keelpijn is weg en ik geniet van een heerlijk weekje vrij.

Ook maak ik meteen een begin aan de serie Suits. Ik ben inmiddels nu ik dit artikel typ al weer op de helft van seizoen twee en dat verklaart meteen dat dit écht een aanrader is. Om heel eerlijk te zijn is dit de eerste serie die ik vanaf het begin kijk en waarbij ik mezelf ook een aantal keer per dag afvraag hoe het af zou lopen. Meestal haak ik af, maar eigenlijk weet ik nu al zeker dat ik voor de nieuwe afleveringen die deze zomer weer komen, helemaal bijloop!


Natuurlijk is het ook weer de tijd van asperges en aangezien Joost iedere zaterdagmorgen om 07:00 uur zijn bed verlaat om een handje te helpen bij de boer, kon ik het niet laten om ook eens langs te gaan. Natuurlijk koop ik asperges en krijg ik van zijn moeder ook nog drie té lekkere chocolade asperges mee. JUM!

Zaterdagavond staat er weer een héél leuk feestje op de planning, waar natuurlijk zonder twijfel weer aan deelgenomen wordt. Samen met m'n vriendinnen drink ik een wijntje en vertrek ik naar de stad. Helaas is het zo druk dat bewegen geen optie is en staat de verwarming op standje 40, waardoor ik sterk twijfel of ik er bij het volgende feestje weer zoals vanzelfsprekend bij ben. We zullen zien...


De zondag stempel ik meteen af als rustdag. Even bijkomen van het feestje van gisteravond, mijn moeder in het zonnetje zetten voor moederdag met een heel leuk tasje van Bvlgari - en inhoud! - en heel veel afleveringen Suits kijken. Mijn kat chillt in ieder geval lekker met me mee. See you next week!

Liefs,
Denise

Omdat deze Photo Diary een aantal dagen te laat online staat, zal er morgen ook weer een nieuwe Diary verschijnen over afgelopen week! 

29 opmerkingen:

  1. Fijn dat je er weer bent meid! Maar ook goed om je rust soms te pakken.
    Wat een ontzettend leuk (en hele lekkere) foto's allemaal!
    Zo vaak buiten de deur eten is echt intens genieten hè.
    Ben benieuwd naar al je artikelen weer!
    Liefs Lonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een hoop leuke foto's, heerlijk dat je zo vaak uit eten ging! Fijn dat je je nu weer beter voelt. Ik had een paar weken geleden keelontsteking, bah... Maar wat ik me afvroeg, was je wel ingeënt voor Egypte (dat wordt wel aangeraden)? Ik ben benieuwd naar je volgende diary <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb veel inentingen gehad twee jaar geleden voor Thailand en dit jaar voor Afrika, dus dat was niet nodig! Morgen komt er weer eentje online, dankjewel Anna! <3

      Verwijderen
  3. Gelukkig voel je je nu weer beter! Ik heb ook al 2,5 week keelontsteking op het moment, pfft. Echt lekker dat je zo vaak uiteten bent geweest. Soms is dat gewoon even nodig toch? Haha, ik geef je in ieder geval groot gelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm wat lekker die chocolade asperges! (vooral omdat ik echte asperges echt niet lekker vind..) Ik hoop dat je weer helemaal de oude bent <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed dat je je al beter voelt! Mooie foto's trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke photo diary. Fijn dat je je weer beter voelt. En wat ben je veel (en lekker!) uiteten geweest haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha oeps, 6 keer buiten de deur eten. Ach, moet een keer kunnen (of eigenlijk zes keer, haha!)!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Aaah, buiten de deur eten is altijd ZO lekker! Maar niet zo leuk dat je je niet zo fit voelde... hopelijk ben je weer helemaal opgeknapt <3 Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn dat je weer beter bent! Ach, soms heb je van die weken dat je jezelf toch lekker mag verwennen. 6 keer uiteten moet kunnen, haha. Die pizza met aardbeien ziet er zo lekker uit! I want it. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke diary! Mooi dat het weer beter met je gaat! En wow, een pizza met aardbeien?!?! Ik wist niet dat dat bestond haha. Ik wil het.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super leuk dat je in gouda was . Hele leuke stad ook en niet alleen omdat ik er woon xD.
    Pizza met aardbeien lijkt me zo lekker net als die met nutella die staan sws op mijn lijstje :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ah memories die Kaasmarkt, super leuk! Gefeliciteerd met je opa en oma X

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zes keer uiteten?? Hmmm wat een luxe! :D Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heb je veel lekkers gegeten deze week

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!