Pagina's

25 apr 2015

PLOG 20/04 - Zonnen in Egypte


Eindelijk is mijn vakantie in Egypte van start gegaan! Ik neem jullie maar al te graag mee in deze week vol met lekker eten, zonnige foto's in bikini en heel veel cocktails. De derde dag in Egypte bestond dan ook uit een heerlijke wandeling langs de kust, het spotten van een kameel en vooral... helemaal niets doen! Kijk je met me mee?


Hi, morning! Het is 06:30 uur - omg VROEG! - en wie me ooit verteld had dat ik een week vrijwillig(!) op deze tijd zou opstaan, had ik vast en zeker voor gek verklaard. Maar oké, ik wil geen minuut in dit mooie land verspillen met in bed liggen. De zonnestralen wachten op me!

Het is in dit hotel helaas een nare gewoonte om zo vroeg mogelijk je handdoeken op de bedjes neer te leggen. Er zijn hier serieus mensen die de wekker om 06:00 uur zetten, richting het strand of zwembad lopen en snel een slipper, sjaal of handdoek op een bedje smijten. No way dat ik hier aan mee doe, een beetje sneu vind ik het wel. Vaak vinden mama en ik toch nog een plaatsje, voordeel van maar met z'n tweeën zijn.. Ook zijn er redelijk veel verkopers in en rond het resort. Quadsafari? Krantje? Massage? NEE. Na dertig keer hetzelfde verhaal hebben we er genoeg van en komen we achter de perfecte oplossing. Een rood vlaggetje betekent niet storen, ideaal!


En we nemen weer uitgebreid de tijd om te ontbijten. Je hebt zó veel opties... Verse croissants, chocoladebroodjes, koeken, yoghurt, vers fruit... Vandaag ga ik voor een omelet, dat ze recht voor mijn neus maken. Oja, dat pannekoekje met héél veel chocoladesaus kon ik ook niet laten liggen :-)


Mama en ik hebben afgesproken om iedere dag een wandeling langs het strand te maken. All-inclusive is fantastisch, maar wanneer je de hele dag op je ligbed blijft liggen en de hele dag door koeken eet, is het na een week toch iets minder leuk... Let's walk!

En laat die strandwandeling nou helemaal geen straf zijn met dit perfect blauwe en heldere zeewater, de lekkere temperatuur en het felle zonnetje. Hier kan ik wel aan wennen!


In mijn vorige PLOG kreeg ik veel vragen over het oranje jurkje wat ik hier vaak draag. Jullie geloven het vast niet, maar ik heb het gekocht bij Action voor maar 3,00 euro. Het is even zoeken, maar je hebt ze in alle kleuren van de regenboog en ze zitten ZO fijn.

Tijd om bij te tanken van de wandeling op een strandbedje! Er komen hier regelmatig kamelen voorbij lopen, stiekem vind ik het best een beetje zielig dat ze zo in gevangenschap leven. Het is een mooi en leuk gezicht, maar het feit dat ze dag in en dag uit hetzelfde rondje lopen... Verschrikkelijk.


Het leven in Egypte is zo fijn, ik mag niet klagen! Voetjes in het zwembad water.. Zonnebril op.. Laat dat bruine kleurtje maar komen!

Het resort is zo enorm, dat we iedere dag weer andere dingen ontdekken. We zagen al een bar in het water, maar schijnbaar zijn er dus twee. Oké, deze bar moet natuurlijk ook uitgeprobeerd worden, dat begrijp je vast.


Het nadeel van het zwembad is dat het water zó onwijs KOUD is... Doordat je lichaam warm is van de zon, lijkt het helaas wel ijswater... Maar oké, even doorbijten en vooral niet met mijn bovenlichaam het water raken :-)

Lekker opdrogen op het strand, helemáál niet vervelend. Waarom blijf ik hier geen maand?


Af en toe krijg ik wat leuke boeken opgestuurd, maar eigenlijk heb ik amper tijd om er in te beginnen. Lezen heb ik altijd al leuk gevonden en op vakantie is het dan ook het ideale moment om er weer een beginnetje mee te maken. Current reading: Een huis in Frankrijk van Eva de Wit. Vanaf 1 mei 2015 in de winkels verkrijgbaar!

Nadat ik een stukje gelezen heb lopen mama en ik terug naar onze fijne en grote kamer. Het is nog steeds zo fijn dat we een nieuwe kamer krijgen, deze is echt honderd keer beter en mooier! Lekker een spelletje spelen op het balkon!


Ondanks dat de WiFi hier echt ver-schrik-ke-lijk slecht is - wanneer ik slecht zeg, is het ook écht heel slecht -, probeer ik tevergeefs even te Facetimen met Joost. Ik geloof dat het geluid ongeveer twee minuten achter liep met het haperende beeld... Nee, geen succes. Gelachen hebben we trouwens wel om de gesprekken die volledig door elkaar heen liepen en voor de helft niet te horen waren :-)

Vanavond hebben we gereserveerd in het Mexicaanse restaurant hier in het resort. Ze hebben hier zeven verschillende a la carte restaurants, waar je een paar dagen vooraf voor kunt reserveren. We hebben meteen al door dat het eten in zo'n restaurant echt ongekend veel beter is dan het hoofdrestaurant, waar zo'n 500 man in een zaal wordt gepropt. Het Mexicaanse eten was heerlijk, zeker een aanrader!


Snel nog even een kijkje bij de show van vanavond, waar het animatieteam verschillende dansen aan ons laat zien. Leuk, maar mijn ogen vallen stiekem wel dicht.. Het opstaan om 06:30 uur is geen probleem, maar laat maak ik het hierdoor 's avonds niet..

Nog snel even een alcoholvrije cocktail - van alcohol word ik altijd nog meer moe! -, mijn blog checken en minuten lang wachten op de trage wifi. Vervolgens is het tijd om te slapen. Er staan nog vijf fantastische dagen in dit mooie Egypte op me te wachten!

Liefs,
Denise

52 opmerkingen:

  1. Door jouw plog kom ik helemaal in de vakantiestemming. Heerlijk zeg! Ik heb trouwens ook echt een hekel aan mensen die strandstoelen 'bezet' houden, terwijl ze er een groot deel van de dag niet eens zijn. Flauw! Geniet van de vijf laatste dagen, maar zo te zien gaat dat helemaal goed komen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahh leuk weer, je maakt ons lekker jaloers haha. Super leuk je jurkje van de action wauw! Geniet nog even van de laatste paar dagen <3 liefs Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah dat blauwe water is echt prachtig! Ik krijg zoveel zin in de vakantie. Geniet ervan en ik ben benieuwd wat je van het boek vindt!
    Liefs, Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er uit goed uit met al die zon . Ben best wel jaloers nu .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke plog, ik krijg spontaan zin in vakantie. Het is ook zeker heerlijk om lekker ontspannen langs het strand te lopen. Veel plezier nog liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah Denise, het ziet er zo heerlijk uit!
    Stiekem ben ik wel een heel klein beetje jaloers hoor.
    Geniet ervan meid, dat verdien je!
    Liefs Lonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh klinkt echt top om daar te zijn! Lijkt me heerlijk :) Even lekker niks, en alleen maar genieten van al het moois daar. Nog veel plezier de komende dagen, enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ahh, heerlijk om deze artikelen te lezen! Nu wil ik ook zó graag op vakantie! Geniet ervan! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat lijkt het me een heerlijk land! Ik word elke dag jaloerser op je plogjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ziet het er geweldig uit zeg! Ik ben nog nooit in Egypte geweest maar dat wil ik wel echt een keer en dankzij jou al helemaal haha. Geniet er nog van! Nog succes met de wifi haha.

    Liefs, Brittany

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een super vakantie zeg! Ik had op de vorige PLOG ook al gereageerd, maar mijn mobiel deed een beetje raar met inloggen en toen was mijn reactie weg -en volgens mij ook niet geplaatst, maar ok!- Dat van die handdoeken is helaas een bekend verhaal, vooral omdat handdoeken worden neergelegd en mensen soms daarna de hele dag weggaan. Wel handig dat je zo'n roodvlaggetje kunt neerzetten, dat scheelt weer afpoeieren haha. Nou, geniet van je 5 dagen vakantie en neem lekker koekjes en chocolade pannenkoekjes als je dat wilt -sport je er wel weer af- X

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke plog om te kijken. Zo te zien is het écht genieten <3 typisch trouwens van die bedjes. Dat zie je altijd. Afgelopen zomer was t zelfs zo erg dat de mensen in ons hotel voor de dichte deur wachtte tot die open ging en ze de beste bedjes konden reserveren. Om 6u sochtends inderdaad. Whuuuut?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Super mooi allemaal! Wat een super vakantie!
    Prachtige foto's ook!
    Geniet er nog maar van!
    Liefs Iep

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het ziet er echt ontzettend heerlijk uit! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat van die handdoeken is echt stom. Dat doe je toch niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk! Voor dat strandjurkje ga ik ook eens kijken! Wel lastig van die WiFi, fijn dat je toch zoveel moeite doet om de plog online te krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het ziet er echt super uit allemaal! Hele mooie foto's en leuk verslagje! Geniet ervan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oooh, genieten genieten genieten zeg!! Zo te zien lukt het je aardig ;-) Leuke plogs telkens weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mhhh wat een leven! Genieten... xoxo Kelsey www.newyorkblossom.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh heerlijk! <3 Genieten zeg, geniet er voorlopig nog maar heerlijk van haha. Enjoy mop! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh wat heerlijk zeg en wat een leuke ploeg. Nu wil ik ook op vakantie ;) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hmmm heerlijk liieverd! Dat jurkje is idd superleuk en dat van de Action! Love it

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Zo mooi! Ik droom meteen terug naar mijn verblijf in Egypte, ik was er in de kerstvakantie nog. x

    BeantwoordenVerwijderen
  24. oooh het ziet er zo heerlijk uit! en maar eens langs de action dan hahah. vind 'm echt heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dit ziet er echt heerlijk uit, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh wat ziet het zonnige weer er fantastisch uit, net als de omgeving! Fijn dat de kamer geregeld is en dat jullie nu heerlijk kunnen relaxen en genieten <3

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ah damn ik word hier echt té jaloers van! Wat een prachtige foto's en wat een heerlijke dagen. Super dat jullie elke dag een wandeling maken, maar zo te zien is dat inderdaad geen straf. Wat lief skypen met Joost, hij ziet er vrolijk uit hihi. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een leuke foto's! :) Geniet van je verblijf in Egypte! Liefs! x

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een prachtige foto's en wat ziet het er heerlijk uit!! :D Stiekem word ik er wel een beetje jaloers van hihi. Inmiddels kom je alweer bijna thuis en ik hoop dat je een heerlijke vakantie hebt gehad!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Genieten om dit te zien. Hopen dat ik dit jaar ook nog op vakantie kan! Xx Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  31. TE leuk om te lezen en te zien, al krijg ik wel echt zin in een vakantie. Ik herken zoveel van mijn all inclusive vakantie. Prachtige foto's en je jurkje van de Action, neeee. Dat had ik echt niet verwacht nee, haha. Geniet de volgende vijf dagen nog maar lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ah heel erg tof om al die heerlijke vakantiefoto's te zien! En ik had totaal niet verwacht dat je leuke jurkje van de Action was! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een heerlijk weekje heb jij! Ik kan niet wachten tot ik van de zomer met mijn vriend naar portugal ga en ook heerlijk op het strand kan liggen. Ik ben nu al bikini's aan het verzamelen, dus binnenkort ook maar even bij de Action kijken voor zo'n leuke kaftan (oid)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Echt? Dat jurkje van de Action? Ik ga gelijk kijken van de week! En oh, wat ben ik toch gruwelijk jaloers op jou! Ik wil ook naar de zon..

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat ziet het er heerlijk uit! Ik ben half Egyptisch, maar ben er nog nooit geweest. Wordt tijd dat ik ook eens ga haha.

    Ik heb een super leuke giveaway op de blog doe je mee? <3
    XxX
    www.wendyvansoest.com

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ah wat heeerlijk! Geniet ervan zeg! Ik heb net mn vakantie naar Spanje geboekt voor de zomervakantie :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik heb nu echt het gevoel dat ik zelf ook op vakantie ben, haha. Wat een heerlijke plog! Ik ga snel naar de Action, haha. Zo'n leuk jurkje! x

    BeantwoordenVerwijderen
  38. heerlijk ♥ wat een prachtige foto's.! gauw langs de action voor zo'n leuk jurkje xx

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Aaah, heerlijk om te zien Denise! Ik ben jaloers.. hihi. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Als ik jou vakantie blogs lees krijg ik zelf zin om in het zonnetje te liggen en in het helder blauw water te zwemmen. Zalig dat jij dit kan!
    Ik vind jou plogs inspirerend, zo ben ik zelf een stapje verder naar het boeken van mijn vakantie

    Liefs
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Supermooie foto's! Jaloers op je mooie kleurtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Ziet er heerlijk uit! Ik zou ook echt eens naar Egypte willen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Heeeerlijk, Denise! ^^
    Mooie foto's ook allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ooooh wat ben ik jaloers, het ziet er echt prachtig uit daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Wat is Egypte prachtig! Geniet ervan en nog veel plezier :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Oeeeh wat een heerlijke foto's! Ik snap je gedachte over die kamelen ook wel. Ze lopen iedere dag hetzelfde rondje.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Ik word er spontaan jaloers van! Heel veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!