Pagina's

20 apr 2015

PLOG 18/04 - Vertrek naar Egypte


Eindelijk is mijn vakantie in Egypte van start gegaan! Ik neem jullie maar al te graag mee in deze week vol met lekker eten, een flink zonnetje en veel cocktails. Vandaag stond de heenreis op de planning. Het vertrek richting Schiphol, de vlucht en de eerste indruk van het hotel. Kijk je met me mee?


Waaaaa yes yes, het is zo ver! Rond 07:00 uur ben ik klaar wakker en is aan mijn gedrag te merken - lees: gezonde spanning - dat ik er ontzettend veel zin in heb. Samen met mijn moeder vertrek ik voor acht dagen richting een all-inclusive resort aan de kust in Egypte, zó lekker om even te relaxen en te ontspannen. Ik heb dit cadeau gekregen voor mijn diploma 1,5 jaar geleden, maar vandaag is het dan eindelijk zo ver!!!

Zelfs Schiphol wenst me een fijne reis én feliciteert me met... mijn eerste blogverjaardag! Wauw, Beauty By Denies bestaat nu dus inmiddels echt een jaar. Hier komt nog een uitgebreid artikel over online, maar helaas is het posten de afgelopen dagen wat minder geweest door een dramatische WiFi en wat tijdgebrek..


Van de ouders van Joost krijg ik nog een leuke en lieve enveloppe en dan is het toch echt tijd om mijn bagage nog te voorzien van een final check. Oké, ben ik iets vergeten? Zitten al mijn belangrijke spullen in de handbagage? Vast wel, ik merk dat ik helemaal geen zin meer heb om nóg een keer te kijken en neem het risico dat ik vast alles mee genomen heb.

Onze persoonlijke taxi papa brengt ons daarna meteen richting Schiphol. Mama en ik hebben er voor gekozen om samen maar één koffer mee te nemen, wat resulteerde in een flinke puzzel, but we did it! Voor een weekje aan het strand heb je tenslotte niet veel nodig :-)


Aanschouw mijn witte gezicht nog een laatste keer.... De volgende keer dat jullie een selfie voorbij zullen zien komen ben ik hoogstwaarschijnlijk wat tinten bruiner (dat hoop ik in ieder geval). Ik heb tegenwoordig trouwens zo veel last van het flapje van mijn telefoonhoesje.. aargh...

Vertrekhal 1!


Yes yes, we zijn op Schiphol! Altijd wanneer ik hier rondloop heb ik meteen een vakantiegevoel. Snel checken we in en gaan we door de douane, er moet natúúrlijk ook nog tax free geshopt worden voordat we met de bagage met kleding voor minstens drie weken het vliegtuig in stappen.

Én nog even een snelle hap tussendoor. Al zal het met het eten wel goed komen straks ;-)


Helaas zitten we in het 'oude' gedeelte van Schiphol en zijn ze volop bezig met het renoveren van de winkels, waardoor er weinig te beleven valt. Gelukkig hebben we genoeg tijd en lopen we een fiks eind de andere kant op, waar WEL leuke winkels zijn. Even een kijkje nemen bij de typische Nederlandse souvenirs... blijft grappig al die klompen, kazen en molens.

En tsja, wanneer Denise een MAC winkel... ziet zal ze er meteen een kijkje gaan nemen... So I did en toen ik zag dat de lipstick Faux nog op voorraad was twijfelde ik geen moment en nam hem mee. Lang leven tax free shoppen, hij was maar 16 euro ipv 19!!!! Ik bewaar mijn MAC aankopen dus mooi voor deze zomer wanneer ik naar Zuid-Afrika vertrek, gaat me veel geld besparen.


Het is inmiddels 14:00 uur en precies op tijd is iedereen het vliegtuig in gestroomd. We merken meteen dat het nog geen hoogseizoen is, de helft van de plaatsen is namelijk leeg. LEEG!!! Dat betekent dat ik na het opstijgen mezelf dus mooi even neerleg op drie stoelen, kan ik prima een dutje doen :-)


Bye bye Amsterdam, see you in 8 days! 

De vlucht naar Egypte duurt ongeveer vijf uur. Niet kort, niet lang. Gewoon prima eigenlijk. Mama en ik beginnen de reis maar met leuke quiz spelletjes - waar we allebei ook eigenlijk heel slecht in zijn - en raadsels. 


En ik doe zoals bedacht een dutje op drie stoelen. Lekker relaxt vliegen dit, wil ik altijd!!!

Natuurlijk werk ik ook nog een beetje voor m'n blog en bekijk ik de foto's van vorig jaar in Amerika terug. Heerlijk om die herinneringen weer op te halen <3


En dan 4,5 uur later... staan we op Egyptische bodem! Door een fikse wind mee duurde de vlucht een aanzienlijk stuk korter en hebben we echt dé perfecte vlucht gehad zonder enig geval van turbulentie. Op het vliegveld kopen we een visum - tip: koop deze niet bij de touroperators maar bij de bank, hier betaal je véél minder!!! - en rijden we richting de bussen die ons naar de hotels brengen. Heel grappig, alle chauffeurs staan keurig in pak op het dak te wachten tot de koffers, die ze vervolgens op het DAK binden. Uhh... oké?!

We rijden een klein half uurtje en komen vervolgens aan bij ons hotel. Echt waar, het is méga... Ik ben inmiddels al een stuk of zes keer in een all-inclusive resort geweest, maar dit spant de kroon. Het lijkt wel een mega dorp, het hotel telt 700 kamers en heeft plaats voor 2.500 mensen. HUGE!!


Het is inmiddels 22:00 uur en we zijn moe. Dood moe. Iedere keer verbaas ik me weer hoe een reis je eigenlijk kan slopen... We krijgen een polsbandje van het hotel, waarmee we alle all-inclusive faciliteiten kunnen gebruiken. Lekker eten tot we er bij neervallen dus.

We eten snel een hapje...


... en weten daarna niet hoe snel we plat moeten gaan liggen. Helaas blijkt de kamer de prijs niet waardig en besluiten we om hier nog wat van te zeggen. Morgen morgen we terug komen om te wisselen, hopelijk levert het ons een wat grotere kamer op...

Na een kwartier naar het kaartje met de TV-zenders gestaard te hebben - en meteen tot de ontdekking kwam dat hier dus geen reet van klopt -, besluiten we om onze ogen maar gewoon te sluiten. We zijn veel te moe om nog iets te doen, morgen weer een dag!

Liefs,

Denise

104 opmerkingen:

  1. Fijn dat je vlucht korter duurde. Ik ben een paar jaar terug in Egypte geweest heerlijk vakantie gehad. Hoop dat je een betere kamer krijgt.

    elisabethsmusthaves.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's en leuk artikel, wel jammer van die kamer! Veel plezier nog in egypte. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een jaloersmakend artikel, haha. ;) En gefeliciteerd met je blogverjaardag! Geniet nog van de vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh heel leuk dat je een plogverslag maakt! Altijd fijn zo'n turbulentie-loze vlucht:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige foto's weer! <3 wat grappig dat al die koffers op het dak worden gebonden, nu maar hopen dat ze die koffers goed vastbinden anders ben je ze kwijt haha ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah dankjewel Isabel! Haha, gelukkig ben ik ze niet kwijt geraakt :-)

      Verwijderen
  6. Aah zo leuk dat je er nu bent!! Wauw, zo'n mega hotel klinkt zo gaaf! Hoop dat je er niet verdwaald ;-) Nog gefeliciteerd met je blogverjaardag btw :D Heel veel plezier daar met je mams, enjoy! X

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke foto's! Heerlijk even naar Egypte. Gefeliciteerd met je blogverjaardag en geniet van je vakantie! Ik kijk uit naar de zonnige foto's.
    Liefs, Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heeeerlijk zo'n zonnige vakantie tussendoor! Geniet ervan en nog meer plogs please zodat we kunnen meegenieten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk zo een verslagje, wij zijn ook een keer naar Egypte geweest, heerlijk is het daar! Ga je ook snorkelen? moet je echt doen hoor is zo geweldig. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah dankjewel Manon! Ik heb zeker gesnorkeld, komt snel een PLOG van!

      Verwijderen
  10. Ik ben zo jaloers op je, echt heerlijk! Geniet ervan meid :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk verslagje! Maar wel balen van die kamer zeg, hopelijk kunnen jullie iets anders krijgen. Heel veel plezier daar samen, lekker van genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke plog! Heel veel plezier en geniet ervan meid! x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke plog, echt heerlijk dat je nu lekker een weekje mag genieten van de zon <3

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlije plog, Denise! Have fun en hopelijk krijg je een betere kamer! Wat een huuuge hotel trouwens, echt gek haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk dat je naar Egypte op reis bent *jaloers*

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben heel erg benieuwd of jullie van kamer kunnen wisselen; wat ontzettend stom dat dat gewoon niet in verhouding is. Geniet er in ieder geval van! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat ontzettend gaaf! Egypte staat nog steeds heel erg hoog op mijn lijstje, helaas wil er (nog) niemand mee haha! Ik ben echt zo jaloers. Wat een ruimte had je trouwens in het vliegtuig zeg! Geniet er lekker van!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hopelijk krijgen jullie een andere kamer. Geniet lekker van je vakantie meid! Heerlijk zeg, ik wil ook! Haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een heerlijke plog meid! Egypte lijkte me zo leuk he.
    Ik wens je heel veel plezier! Je verdient het.
    Liefs Lonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk om te lezen! Krijg zelf meteen de nodige vakantiekriebels. Hopelijk is de andere kamer beter en lekker genieten daar!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ahh, wat heerlijk! Geniet van je vakantie, ik zou er ook wel weer een kunnen gebruiken, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een leuke foto's! En geniaal dat Schiphol op je tweet heeft gereageerd, haha! Fijne vakantie! X

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wauw, ik ben ZO jaloers! Ik zou nu wel heel graag in Egypte willen zijn haha. Super leuk dat je ons er ook mee naar toe neemt met je PLOG, erg gaaf <3

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ziet er heel goed uit heel veel plezier en wat leuk dat zelfs schiphol je feliciteert met je blog birthday!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een leuke plog! (: Achter de douane shoppen bij MAC is natuurlijk altijd leuk. Veel plezier in Egypte.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ohhhh even lekker genieten daar Denise! Enjoy! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat heerlijk dat je in Egypte bent. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wow super tof, veel plezier en nog gefeliciteerd met je blog! x

    BeantwoordenVerwijderen
  29. OMG ik wil nu ook naar Egypte. Heerlijk lekker niks doen, lezen, zonnen en zwemmen!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Geniet ervan meid! Heerlijk om er zo even tussenuit te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Omg, had ik niet mee in je koffer gemogen? Een weekje er tussen uit lijkt me heerlijk. Geniet er van lieverd! Je hebt het verdiend!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Aaah, Egypte staat op mijn to-go lijstje! Heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Leuk dat je een plog maakt over je reis! Egypte heeft me op zich nooit zo aangetrokken als vakantiebestemming, misschien komt daar nu verandering in!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat heerlijk om te lezen! Ik geniet hier een beetje mee van jouw reis! :)
    Hopelijk krijgen jullie het nog geregeld met de kamers! Hebben wij ook een keer meegemaakt in Gran Canaria, en toen moesten we heel veel bijbetalen voor een andere kamer. :/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat stom! Gelukkig is het bij ons goed gekomen, niets hoeven bij betalen!

      Verwijderen
  35. Oh, so jealous! Geniet ervan meid <3

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Oeh ik wil ook haha. Lekker van genieten met z'n tweeën, maar dat zal zo te zien vast wel goedkomen dacht ik zo ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Lekker genieten in Egypte! Jammer van de kamer, hoop dat je een andere krijgt. Dan kan je echt optimaal genieten van je vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Heerlijk Denise <3 Ben benieuwd naar je andere foto's, dan kan ik een beetje meegenieten van je vakantie <3

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Geniet van je zonnige vakantie :) Gelukkig schijnt hier ook het zonnetje zodat wij niet helemaal lijkbleek achterblijven haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Ohhh heerlijk om die foto's te zien! Kan niet wachten tot de zomer(vakantie)! Tof ook Egypte, nog nooit geweest, dus ben benieuwd naar je verhalen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ohh wat een heerlijke foto's, terwijl je alleen nog maar de reis achter de rug hebt! Ik kom meteen in een vakantiestemming! Wat balen dat de kamer zo klein is, ik hoop dat ze jullie kunnen verplaatsen!
    Geniet ervan <3 ! Ben benieuwd naar je andere foto's X

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat leuk dat je dit even met ons deelt! Ga lekker genieten en ik ben benieuwd naar je verslag over je reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Wat heerlijk zo'n leeg vliegtuig! Dat lijkt me echt een stuk relaxter dan die overvolle toestellen waar ik altijd mee gevlogen heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Veel plezier in egypte , geniet ervan :D
    Gefeliciteerd ook met je blog .

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Wat leuk dat je hier een plog van gemaakt hebt! Ik krijg wel meteen trek in panini's en zin in de zon, haha. Heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. AHH Heeel leuk om dit te zien, geniet van je vakantie! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Geniet van je welverdiende vakantie x

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Fijn dat je goed bent aangekomen! Ideaal dat jullie zo relaxd konden reizen met lekker veel ruimte! Hele fijne vakantie gewenst voor nu <3

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Wat fijn dat de reis zonder problemen is verlopen.
    Geniet er van want je hebt er lang genoeg op gewacht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is helemaal goed gekomen, ik heb een top vakantie gehad! <3

      Verwijderen
  50. Aaaah heerlijk, je bent er! Geniet ervan meis, je hebt het verdient!

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Aah wat gaaf dat je in Egypte bent, heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Wat een heerlijke foto's nu al! Heel veel plezier xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!