Pagina's

13 aug 2014

Amerika #3 - Las Vegas, Death Valley en enorme hitte!


Na het heerlijke rustgevende en prachtige Yosemite trokken we verder met onze touringcar richting het grootste gokparadijs van de wereld. Hierbij konden we niet ontkomen aan het warmste plekje van de aarde! Als je van glam and glitters, torenhoge hotels, miljoenen lichtjes en meterslange limo's houdt zit je hier goed. Welcome to Sin City, Welcome to Las Vegas!


Heb je wel eens gehoord van Death Valley? De naam zegt het al: het is een enorme dode oppervlakte en bestaat uit woestijn, zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. Het is het allerlaagste én warmste puntje van de wereld en JA, wij hebben deze gok gewaagd en zijn er dwars doorheen geracet. De temperatuur kan hier wel oplopen tot 58 graden - dit is serieus niet overdreven - en omdat er hier verder ook geen leven is - er staan geen huizen, er leven geen dieren etc. - is het best gevaarlijk om hier doorheen te trekken. Na-tuur-lijk dacht mijn knotsgekke familie dat wij dit wel gingen overleven en daar gingen we... Op naar Death Valley! 


Nadat we meer dan drie liter water per persoon aan boord gebracht hadden - we hadden dus meer dan 18 liter water bij haha! - zijn we met de airco in het laagste standje aan de tocht begonnen. We moesten er namelijk voor zorgen dat de auto niet overhit zou raken dus we zaten heerlijk te puffen met z'n allen! Het is heel belangrijk dat je niet off the road gaat, wanneer er dan namelijk iets gebeurd wordt je gewoon nooit meer terug gevonden. Geruststellende gedachte, uhu! Gelukkig viel het bij ons echt ontzettend mee, het was - maar!! - 49 graden en we konden zo de hele woestijn doorrijden!



We besloten om een nachtje midden in Death Valley te slapen. Zoals je ziet overnachtten we in een prachtige groene oase, waar geen korreltje zand te vinden was. Zo apart! Toch was het hier 's nachts nog 42 graden en de wind kon je ongeveer vergelijken met het hoogste standje van de föhn.


Na een ontzettend warme nacht gingen we door naar de city waar niks tóó much is! Het kleinste hotel had hier ongeveer 5.000 kamers en ook had ieder resort een eigen thema. We besloten om Las Vegas eens te verkennen by day en bij alle hotels naar binnen te gluren. Hier boven zie je een foto van The Venetian, zo grappig dat ze gewoon een complete stad nagebouwd hebben in een hotel. Toch kun je overdag maar beter niet te veel doen in Las Vegas, door dat het omringd is door woestijngronden is het er alsnog dik in de 40 graden, pff!



Natuurlijk hebben we het oude gedeelte van Las Vegas ook bezocht. Hier hing een ontzettende leuke sfeer en 's avonds kwamen alle straatartiesten met de leukste tarzanpakjes tevoorschijn. De lichten gingen aan en het gokken kon beginnen!



Bij Jokertjes Ja-woord zagen we het wereldberoemde fastfood restaurant Heart Attack langskomen en nu liepen we er opeens zelf voorbij! Natuurlijk konden we niets anders dan hier gaan eten en compleet ingepakt in een ziekenhuispyjama en ziekenhuisbandje namen we plaats in dit ontzettende unieke 'restaurant'. Bij binnenkomst moet je op de weegschaal gaan staan, weeg je meer dan 175 kilo dan eet je gratis. My god, ik heb m'n ogen uitgekeken! De serveersters waren gekleed in pikante zusterpakjes en de menukaart bestond uit een single, double tot en met fifteen double burger. Healthy!


Het meest shocking was nog dat je onwijs hard 'gespankt' werd wanneer je je burger niet opat. Hierboven zie je een zuster in actie, en nee, ze hielden zich echt niet in. Amai! Ik kon mijn single burger niet eens op, maar heb hem heel stiekem de prullenbak in geloosd. Daar was ik mooi vanaf zeg!


Nog een paar limo's gespot! Ongelofelijk hoeveel ik er in Las Vegas voorbij heb zien rijden. Ik denk dat ik er serieus wel 80 gezien heb. Luxury Life!


Death Valley was een ontzettend spannende ervaring maar het viel echt mee, gelukkig! Las Vegas is ontzettend gaaf wanneer je van gokken houdt, niets te gek vind en helemaal dol bent op alles wat glittert en licht geeft. Helaas was ik niet ouder dan 21 en mocht ik dus geen gokje wagen in het casino. Het is overal in Amerika ontzettend streng, ook alcohol wordt hier niet gedronken onder de 21 jaar. Balen! En voor de rest.. What happend in Vegas, stays in Vegas ;-)

Ben jij wel eens in Las Vegas geweest?

43 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto's! Ik klikte je blog aan en dacht, oh, leuke layout.. Kuch! Haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Anne! Haha.. het is natuurlijk ook echt een geweldige nieuwe lay-out :D

      Verwijderen
  2. Denise! Mooie foto's Groet Edwin foto-edwin.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, hoe mooie zijn deze foto's? De eerste foto's lijken wel gefotoshopt! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie foto's weer! En wat lijkt Death Valley me een onwijs mooie, spannende en een beetje creapy ervaring ;) Las Vegas wil ik ook graag nog een keertje heen, lijkt me zo gaaf om eens van dichtbij te bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Jasmijn! Haha ik had de ervaring om door Death Valley te rijden niet willen missen hoor!

      Verwijderen
  5. Geweldige foto's, heel mooi vastgelegd! Death Valley heeft me altijd al geboeid, ik wil er zo graag heen (:

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh Las Vegas, daar zou ik echt altijd nog een keer naartoe willen gaan. Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ahw wauw wat een prachtige foto's weer meid. Oeh death valley! Ik zou het niet durven hoor hihi! Knap dat jullie erdoorheen gereden zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah bedankt Marloes! Haha het was inderdaad even spannend, maar we hebben het overleefd!

      Verwijderen
  8. Wat ziet het er allemaal gaaf eruit! Ik ben daar zelf nog nooit geweest misschien in de toekomst ooit...wie weet x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wauw, wat een prachtige foto's allemaal. Het ziet er fantastisch uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat geweldig dat je daar bent geweest allemaal, wauw! <3 De foto's van de soort woestijn ziet er zo gaaf uit! En Las Vegas lijkt me echt gaaf! Daar wil ik ook heen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Echt heel gaaf!
    Enne, groot gelijk van die hamburger. Haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik wil er zo graag een keer naartoe! Het ziet er super gaaf uit. En je nieuwe header is leuuuuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah lief van je Claudia, je bent de eerste die er iets van gezegd heeft! <33

      Verwijderen
  13. Ziet er gaaf uit! liefs irene

    www.madebyirenelouise.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gaaf!
    Het ziet eruit alsof je het naar je zin hebt daar.
    Mooie foto's ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Aah, ik droom helemaal weg bij je foto's, zo mooi! Wat een bizar restaurant zeg, maar lijkt me wel eens leuk om mee te maken haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah wat een lieve reactie Sarah! Echt onwijs gaaf om eens bij Heart Attack te eten inderdaad, zo'n aparte en unieke ervaring!

      Verwijderen
  16. WAUWWW dat ziet er zo gaaf uit zeg!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw wat een gave foto's zeg!! Echt geen woorden voor. Zo gaaf lijkt me dit!

    Liefs,
    Kim / Vintage & Beauty

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oei Death Valley zal inderdaad een spannende ervaring zijn geweest ja. Gelukkig is alles goed gegaan. Bijna onvoorstelbaar dat het daar zo warm kan zijn.

    Mooie foto's en leuk verslag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Marloes! Het is inderdaad niet voor te stellen hoe warm het daar is..

      Verwijderen
  19. Geweldige foto's! En wat gaaf dat je daar bent geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wauw, wat gaaf! Mooie foto's ook! Dat restaurant klinkt echt heel tof, maar wel bizar zeg. Ben er nog niet over uit of ik er nou wel of niet wil gaan eten, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een avontuur heb jij beleefd zeg in Amerika! I'm jealous!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Superleuk! aaah dat hamburger restaurant, shokking!!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!